onsdag 24. november 2010

Ferdig!!!

Endelig ble jakken til lillesøster ferdig! Jammen tok den lengre tid enn jeg hadde sett for meg, og jeg er rimelig lei av å strikke perlestrikk! Men fin ble den, om jeg skal si det selv:)Som så mange andre bloggere sliter jeg med lyset for tiden. Det er ikke mange timene med lys her oppe hver dag, så jeg fant ut at det var best å henge opp jakken for å ta bilder. Derfor brukte jeg en kveld i helga, tok jeg for meg en gammel kleshenger som fikk nytt og fint hvitt hekla trekk. Og hvor er den nå? Ingen vet. Klarte ikke å finne den da jeg skulle knipse bilder i går, og tror jeg skylder litt på lille K som lekte med den en kveld... Så den får komme på bloggen ved en senere anledning:)

Monteringa, etter at jeg var ferdig å strikke, tok jo også sin tid. Da måtte alle kantene sys inn slik at det ble pene "blondekanter". Perlestrikken vises ikke så godt på disse bildene, men hele jakken er altså perlestrikk, bortsett fra stykket mellom knappene og raglanfellinga. Der er det vanlig glattstrikk. Dersom noen skulle ønske å strikke samme jakken, er oppskrifta hentet fra boka "Strikk til nøstebarn", en strikkebok jeg kan anbefale til alle!

Og til slutt et ferdig-bilde av sovevottene til lille K. Fikk tova dem og hengt dem opp ved ovnen i går kveld slik at de ble tørr til han skulle i barnehagen i dag. Føler jeg har vært effektiv! Fornøyd med resultatet er jeg også, men de ble nesten litt for små, så jeg må nok strikke et par til ganske snart. Og så tror jeg at jeg må strikke et par til meg selv også...ikke til å sove i, men til å bruke når jeg må ut i kulda! I dag er det -8,9 kalde grader ute, og jeg er glad jeg sitter inne med varm te i koppen og strikketøy i fanget. Midt i uka er det også, og bare en måned til julaften...jeg har sagt det før og sier det igjen: Tiden flyr!!

God midtuke

6 kommentarer:

 1. Nydelig jakke! En sånn jakke man blir ordentlig glad i :)

  SvarSlett
 2. Den er meget yndig :-) PS : Jeg er heller ikke glad for perlestrik !!!

  SvarSlett
 3. Ååååh, så søt den var. Har så lyst til å hekle noe til babyene i magen. Får se hva jeg finner. Må ikke være for avansert eller ta for lang tid. Da blir jeg bare lei...
  :) Susanne

  SvarSlett
 4. Så fin jakka ble - skikkelig deilig farge til de bittesmå :-) Tror jeg må gå til anskaffelse av boka jeg også :-D

  Ha en fin dag og klem fra Siv

  SvarSlett
 5. Så fin! Har strikket et par av disse selv, liker oppskriften godt. Det tar litt tid å lage, men resultatet blir flott :-)

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke! Og så flotte vottene ble...nesten så jeg fikk lyst til å kopiere dem. Perlestrikk er forresten nydelig, men er enig i at det er litt plundrete, og kjedelig i lengden. En god klapp på skuldra til deg - du ble ferdig! Gratulerer =)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!