søndag 28. november 2010

Advent

Så var det plutselig første søndag i advent. Mange her i bloggverdenen har pyntet til jul lenge, men her i huset er det enda sparsomt med hjerter og engler og glitter og stas. Jeg er vant til at man pynter til advent først, så pynter man til jul når man når 23. desember. Det vil si lilla først, så rødt. Her har vi fått opp adventstjerne i stuevinduet og i kjøkkenvinduet, vi har tent det første lyset i adventstaken og sviblene har slått ut i full blomst, en lilla og to hvite. Perfekt timing! I år tror jeg nok overgangen til rødt kommer litt tidligere enn 23. desember, for ingen vet når lillesøster bestemmer seg for å komme ut å hilse på oss, selv om vi håper det ikke blir før til neste år.

I dag var det min tur å stå opp med lille K, og han ble stor i øynene da vi gikk rundt i den mørke stua og tente adventstjerner og adventstaker. Spennende for en liten gutt å oppleve jula uten å ha forventninger eller vite hva den innebærer. Da pappaen sto opp tok vi en tur ut i snøen og kulda, og vel inne igjen kokte vi kakao og spiste en god frokost. Herlig familiekos:) Etter en liten lur for lille K pakka vi godt på oss igjen og dro til byen på julemarked, før vi møtte opp på torget sammen med "mommoj" for tenning av julegrana. Mange minusgrader, snø, stjerneklart, julesang og en varm chai-latte i hånden, en gutt med store øyne og gode smil gjorde at julestemninga kom snikende.

Avslutter med litt egenprodusert julepynt, julegrisen Knud. Han har fått sitt navn og oppskriften er skapt av en annen blogger, men jeg husker ikke hvilken akkurat nå. Får komme tilbake til det senere!

4 kommentarer:

 1. For en herlig dag!! Det er ekstra spennende med jula når de små begynner å forstå litt og glede seg litt...

  Herlig gris!!! Trenger ikke marsipangriser da, nei!!

  Hilsen fra Stine

  SvarSlett
 2. For en god idè med Knud!! Kalorifattig og fin, men kanksje litt tynn? Hehe... Fin var han iallefall:-)

  Klem, Rosa

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!