mandag 20. desember 2010

Like ved barnehagen...

...til lille K ligger en stooor Fretex-butikk. Når jeg leverer han sent slik at de har åpnet, eller har tid før han skal hentes, stikker jeg gjerne innom for å se om jeg finner noen småskatter. I dag var en sånn dag. Jeg tuslet rundt og hadde ikke de store forhåpningene, og oppdaget først en stor kakeboks. Genialt nå i disse juletider, og for eksempel pepperkaker eller kakemenn baker jeg alltid i så store porsjoner at jeg må ha flere små bokser for å få plass. Men ikke nå lengre! Ikke akkurat julemotiv, men fin likevel. Så vandret jeg bort i bokavdelinga og fant en fin barnebok illustrert av Elsa Beskow. Jeg synes hennes figurer er så herlige, så enkle, men uttrykksfulle!
Da jeg kom bort til klærne skimtet jeg noe som lignet mistenkelig mye på en tradisjonell Marius-genser, og jammen var jeg ikke heldig! Der hang den, en pent strikket genser i tradisjonelle farger, størrelse ca 5 år vil jeg tro. En stund til lille K kan bruke den, men man går jo ikke fra noe slikt til 49 kr!!

 I lekehylla fant jeg først en Brio-leke i utrolig god stand. Den ser nesten ikke brukt ut, og lille K har trillet den rundt i stua i hele ettermiddag:) Så dukket det opp en liten hund som jeg lurer på om er hjemmelaget. Minner jo litt om en Brio-leke i farger og fasong, men har ikke helt den standarden. Fin er den uansett, og den "hopper" etter når man drar den bortover gulvet. Også den har fått noen prøverunder rundt i huset av en ivrig liten gutt:)

Hvem kan vel gå fra dette blikket?

Med andre ord en meget vellykket Fretex-tur! For alt dette måtte jeg gi 130 kr, så jeg klager ikke på noen måte.

Ellers er det mye sykdom i huset for tiden. Lille K har i mange uker slitt med en ekkel hoste og hatt øyekatarr. Jeg og Eirik har begge hatt forkjølelse den siste uka, og i dag våknet Eirik med ørebetennelse. Så vi lider litt av søvnmangel pga hosting "hele" natta, og jeg våkner hver gang jeg snur meg pga vondt bekken. Det mest forvilende er å ikke kunne hjelpe når han ikke klarer å slutte å hoste, og til slutt brekker seg...han skjønner jo ikke hvorfor han har det slik. Så til jul ønsker vi oss mest av alt en frisk gutt som ikke hoster lengre!

Nå er det beina på bordet og strikketøyet i fanget, mens tv'en surrer i bakgrunnen og senga ikke er langt unna. Han en fin kveld!

3 kommentarer:

 1. Uffa da...God bedring til den lille! Og til de to 'store'! Noen herlige kupp! Ønsker deg lykke til de neste dagene! Håper du får slappet av og nytt juletida. Vips, så er småen blitt storebror og et lite nytt vesen kommer sikkert til å oppta mesteparten av tiden deres:) Refleksene venter selvfølgelig! Jeg går med de herlige gule refleksbåndene enn så lenge:) Men kan jeg legge ut link til bloggen din på min blogg etterhvert? Du lager jo så urtolig mye fint! kjempeinspirerende!

  god kveld!

  SvarSlett
 2. WOW for noen skatter!!! Heldig er du! Er titt og ofte innom Fretex'en, men lenge siden nå og det straffer seg kan jeg se ;) En mariusgenser til 49 kr? Hva tenker de på? Ja ja, du var i alle fall HELDIG!

  SvarSlett
 3. Hei Marie og gratulera så masse med skjønne ODA :)
  Den kakeboksen minna meg veldig om eit kaffiservice som eg har kalt Fjellflora. Der e da 12 ulike fjellblomar som pryde kvar sin kaffikorr/tallerk.http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/bilder?finnkode=25503972

  Line Hy.:)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!