torsdag 9. desember 2010

En billig livsforsikring

En av de billigste livsforsikringene du kan få må være reflekser, derfor vil jeg slå et slag for refleksbruken blant mine venner i år! Jeg er oppvokst med at man skal ha refleks på seg når man er ute i mørket, og føler meg nesten naken dersom jeg ikke har det. Dessverre er det ikke alle som er flinke, noe jeg har oppdaget spesielt etter at jeg selv begynte å kjøre bil. Det er skremmende noen ganger hvordan en mørk skikkelse dukker opp fra ingensteder, og jeg skjønner ikke at folk ikke bare kan hekte på seg en refleksbrikke eller et refleksbånd, enten det er på seg selv eller bikkja!

Men nok om det. Jeg har tilbragt noen timer på arbeidsrommet med å klippe og sy de siste dagene, og her er resultatet så langt. Litt utydelige bilder, for lyset var borte da jeg avsluttet i dag...

Et lite hjerte som skal legges sammen med en julegave til ei lita jente vi kjenner. Viktig å lære barna gode refleksvaner fra tidlig alder:)

Hjerte og sirkel med stoff og refleks. Måtte prøve litt ulike teknikker for å sy fast refleksen og stoffet, og vet ikke helt hva jeg ble mest fornøyd med. Den til høyre ble jo definitivt mest "ryddig" eller ordentlig i uttrykket, mens den til venstre ble litt mer tilfeldig...og kanskje rotete?

To hjerter av speilfløyel med påsydd refleks. Disse har nål på baksiden slik at de kan brukes som brosje, festes på barnevogna, ryggsekken, veska o.l.

De fleste av de vanlige refleksene som er til å feste med sikkerhetsnål i jakkelomma. Stoffet er klippet på frihånd og lagt oppå hverandre, så her er hver og en refleks unik, ingen er like!

Noen refleksbånd måtte jeg også lage. De er så utrolig kjekke å tre på armen eller rundt foten når man er ute å går, og med fint stoff som bakgrunn kan man egentlig gå med den på jakken enten det er lyst eller mørkt ute:) Det sorte som sees bak merkelappene mine er strikk som gjør at de sitter godt på armen!

Noen blitsbilder er vel egentlig på sin plass her, for å "bevise" at refleksene virker! :)

Som jeg sa i begynnelsen av innlegget, vil jeg denne jula slå et slag for refleksbruken i vennekretsen. Derfor er det ganske mange som vil få en refleks med i julegaven sin i år, for jeg har ingen venner å miste i vintermørket!! Tror ikke altfor mange av dem leser med bloggen, men noen er det nok som herved fikk avslørt litt av gaven sin... De som blir igjen vil etter hvert finne veien ut i Epla-butikken min, som så altfor lenge har hatt mangel på produkter til salgs. Ble jo overraska her en dag jeg fikk ordrebekreftelse fra Epla om at noen ville kjøpe en hekla smekke fra meg! Er kjempelenge siden sist jeg solgte noe, men det er jo ikke så rart, for det er lenge siden sist jeg la ut noe nytt for salg også... Men jeg blir så utrolig glad hver gang noen finner noe jeg har laget som de kunne tenke seg til å kjøpe:)

Nå skal jeg tilbake til heklekroken, for nå har jeg begynt på nye tøfler til meg selv! De jeg har er hullete og har vært trofaste lenge nok, så i formiddag fant jeg fram noen rester av vamsegarn og en stor heklekrok. Det går fort og med en runde i vaskemaskina sammen med litt grønnsåpe blir de tykke, varme og gode!

Ha en god kveld, og HUSK REFLEKS i vintermørket!!

6 kommentarer:

 1. NOe så lurt! Jeg har i flere år tenkt tanken om å gi bort reflekser til venner og kjente, men det blir bare med tanken. Jeg er så hjertens enig med deg om at det da umulig kan være så vanskelig å hive på seg en liten refleksbrikke eller bånd. Det er forferdelig skummelt ute i vintermørket! Godt å se at du er så flink at du faktisk gjør noe med det. Heldige venner du har - en bedre gave kan man knapt få eller gi til noen man er glad i; da vet man at man blir satt pris på!

  SvarSlett
 2. Jeg slår også et slag for refleksbruken! Veldig viktig og billig forsikring som du sier! Det havner hjemmelagede reflekser under juletrærne til mine venner også. Men kan ikke vise bilde av de før etter jul, ellers skjønner alle hva de får - hihi.. Gøy å se at flere lager hjemmelagede reflekser!

  SvarSlett
 3. Så lurt! Får aldri nok av reflekser - og særlig ikke når de er så fine som disse :-)

  Håper du har en fin kveld
  Hilsen Veronica :-)

  SvarSlett
 4. Hei, Så fine! Jeg sender deg gjerne et reflekssmykke som du kan bruke som gave til uttrekkning på bloggen din.
  Jeg er designer og driver www.seeme.no som også selger mange vakre reflekser.

  vh
  Cathrine

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer dere:) Bra at flere andre er opptatte av viktigheten av å bruke refleks! Det er flott:)

  Cathrine Brandt: Det sier jeg gjerne ja takk til:) Jeg sender deg en e-post!

  SvarSlett
 6. Disse var bare helt fantastiske!!! Har lenge sett etter fine, personlige reflekeser. Har du flere for salg? Skal stikke innom epla-butikken nå:) Helt overveldet over alt det fine du lager jeg:)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!