fredag 4. mars 2011

Offentliggjøring

Nå kan jeg endelig offentliggjøre noen bursdagsgaver jeg har gitt bort de siste månedene! Jeg tror alle nå har kommet fram til sine respektive nye eiere. Oppdaget nå, irriterende nok, at jeg har glemt å ta bilde av noen av tørklene og ei bukse jeg har sydd, men dere får i alle fall se noe!

Her er noen tørkler jeg har sydd, og jeg er så utrolig fornøyd med dem! Januar-mars har vist seg å være de mest populære månedene for våre venner å få barn, så det har vært mange 1-3-årsbursdager rundtomkring i landet, og mange av disse har fått slike i gave. Lille K har vært prøvekanin for meg, og nå har jeg kommet fram til en god passform og en passelig tykkelse. Disse har et lag tynt strykeinnlegg og egner seg best når våren tar litt bedre tak og det blir varmere i været (eller som siklesmekke), men i høst sydde jeg en vintermodell med en side i ull til et høstbarn (og oppdaga nå at jeg ikke har blogga det!), og den er varm og god. Tilbakemeldingene fra de som har fått slike er gode, så jeg vil definitivt sy flere:) Det er så morsomt når man syr noe man blir fornøyd med, og kanskje kommer det noen for salg etter hvert også!

Noe av det smarteste med disse er at de kan brukes begge veier og en kan dermed variere hvordan den skal se ut. Jeg prøver alltid å lage dem med en nøytral side og en med litt mer mønster, så kan man bestemme selv hvor "spreke" de skal være.

Baksiden ser slik ut, og her er det to trykknapper slik at en kan variere lengden litt etter hvor stort barnet er. De passer altså fra barnet er ganske små og i alle fall opp til 3-4 år.

Ideen til disse tørklene er todelt. Første gang jeg tenkte på å sy noe lignende var da jeg så trekanttørklene som Gunn (Maganda) syr ( hvis du ikke har sett dem før kan du se for eksempel her og her). Liker formen på dem så godt! Andre del er at jeg selv er døpt "skjerfoman" av Eirik og stort sett alltid går med et skjerf/tørkle rundt halsen. Når jeg fikk barn er jo målet å lære dem å bli like glad i å gå med skjerf som meg, og da må man finne på noe lurt! Mine favorittskjerf er de som er kvadratiske og brettes til en trekant, på samme måte som tørklene jeg nå har sydd, men for et lite barn er det upraktisk med de lange endene som jeg bare har hengende ned fra halsen/skuldrene. En stor knute i nakken eller på brystet er heller ikke behagelig når det skal herjes og rulles på bakken, evt soves. Trykknapper ble min gode venn da. Raskt å ta på og blir ikke klumpete. Perfekt! Ikke at den tankegangen er revolusjonerende, for det er mange som har gjort akkurat det før meg... Men formen og brettemåten på tørklene er lik som de skjerfene/tørklene jeg bruker. Kanskje jeg må sy en voksenmodell av disse også? Hadde ikke det vært litt tøft? Hmm....der fikk jeg en ny ide gitt!

Og dette siste bildet er av en bukse jeg sydde til Kaspers venninne som vi var i bursdag hos på onsdag. Kameraet streika da jeg sto stressa og skulle pakke inn pakken, samtidig som jeg skulle ta fine bloggbilder, kle på to unger finklær og ytterklær, pakke stelleveska og fikse meg selv litt. Trenger jeg å si at kameraet og bildetakingen var det første som ble nedprioritert?

Fuglen som ligger oppå har jeg også sydd flere av, og tanken er å finne en fin grein i fjæra som er godt slipt av bølgene i vinter, henge den i taket på altanen og ha fugler i alle farger hengende fra den. Det er i alle fall planen, men så var det dette at ting tar tid...men nå har jeg sagt at jeg skal gjøre det, så da bør jeg gjennomføre det også!

God helg!

2 kommentarer:

  1. For et sammentreff med de skjerfene. Blogginnlegget ditt kom samtidig med at jeg så helt samme fasong på Epla. Det er ikke du som er Anna's camping? ;)

    SvarSlett
  2. Nei, det er nok ikke jeg som er Annas camping, men jeg så også at hun solgte skjerf med samme fasong som mine. "Æsj!" tenkte jeg da, for dette er det første produktet jeg har sydd som føles som mitt eget design, og som noe som ikke alle andre lager (type vimpelrekke, forklekjole osv). Og så er de såpass enkle og raske å sy at jeg kanskje rekker å lage noen for salg....

    SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!