mandag 21. mars 2011

Hjertelig

Det ble en hjertelig bursdagsgave til min kjære mamma da hun fylte år på søndag. Jeg har aldri vært spesielt glad i å strikke med flere farger (utenom striper da), men da mamma ytret ønske om disse lestene for en tid tilbake tok jeg pinnene fatt. Selvtillitten min på mønsterstrikk har steget mange hakk i løpet av prosessen, og jeg er riktig så fornøyd med resultatet. Det tror jeg mottageren også ble, og de passet perfekt:)
Lille K var veldig klar over hva som var inni pakken, siden jeg strikka dem ferdig forrige uke da han var hjemme fra barnehagen, så når mormor sa undrende "skal tro hva som er inni her" nærmest ropte han flere ganger "læsta, læsta"!
Fakta om lestene:
Mønster fra Drops Design, finnes her
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner nr: 2,5 og 3

Og så må jeg bare vise noe som gjorde at strikkemestringsfølelsen min steg enda ti hakk! Jeg har lært meg flettestrikk! Helt selv!! Har aldti hatt helt sansen for disse gensrene med masse flettestrikk, og trodde egentlig det var kjempevanskelig, så jeg har ikke orka å prøve å lære meg det. Men så har jeg jo sett rundt på noen blogger at noen hadde strikka en sånn kjempefin ugle av fletter... Vaffellua som jeg har strikka (som forresten er ferdig, men ikke fotografert) er jo litt sånn wannabe-flettemønster, og mens jeg strikka skjønte jeg plutselig hvordan det måtte gjøres! Lua ble lagt til sides og andre pinner funnet fram for å teste om jeg hadde tenkt riktig, og plutselig titta denne lille krabaten opp på meg fra strikketøyet! Rimelig stolt nå ja;)

Litt vanskelig å se på grunn av skikkelig blitsbilde, men det er altså en ugle der! Og med noen gamle knapper til øyne skal den få henge på oppslagstavla mi å titte på meg når jeg syr:)

Ønsker dere alle ei riktig fin og kreativ uke!

10 kommentarer:

 1. Kjempeflotte sokker du har laget ;)

  Flettestrikk er ikke vanskelig når man først forstår hvordan det gjøres......jeg lærte det på noen lurer for noen år siden og overasket over hvor enkelt det egentlig var ;)

  For en søt ugle du har laget ;)

  SvarSlett
 2. Kjempefine sokker du har lagd, kan tenk meg at mor din blev fornøyd med disse. Må bare innrøm att jeg ikke fått med meg bursdagen hennes, få gratte når jeg ser henne på jobb neste gang.
  Flettemønster er utrolig fint, jeg syns bare det kan gå litt tregt når man skal bruk seg av en ekstra pinne, men som sagt- fint blir det. Har sett mye fine prosjekter med disse uglene men ikke kommet igang med noe enda.
  Idag er det fridag og da blir det nok endel strikking for min del, dvs hvis jeg ikke blir sittendes og leser alle koselige blogger.
  Ha en riktig fin dag!
  Pernilla

  SvarSlett
 3. Herlige sokker til en man er glad i! Har de en oppskrift som er tilgjengelig? Kunne tenkt meg disse jeg og...

  Gratulerer med nyervervede strikkekunnskaper! Ikke sant fletter er gøy? Og så lekkert! Kos deg!

  SvarSlett
 4. Takk for gode ord! Flettestrikken var enkel ja, men jeg er enig i at det tar tid med den ekstra pinnen...litt pirk rett og slett! Men så morsomt å se når mønsteret bokstavelig talt vokser fra:)

  Nå har jeg oppdatert innlegget med en liten faktaboks om lestene og link til oppskrifta!

  SvarSlett
 5. Flotte sokker :-)
  Nå som du har begynt med fletter, har du flettepinne??
  En kortere pinne med bue på midten, lettere å jobbe med enn en vanlig strikkepinne.
  Bare et lite tips hvis du ikke allerede har en sånn.....

  SvarSlett
 6. For noen utrolig fine sokker - så glad mammen din må bli :-) Jeg lærte også nettopp å strikke fletter - nesten flaut å oppdage hvor enkelt det i grunnen er ;-) Søt ugle!

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 7. De er meget meget smukke , sikken dygtig du er blevet :-))))))

  SvarSlett
 8. Kjempefine sokker. Jeg har hatt mønsteret liggende på arbidsbordet mitt lenge, men har ikke blitt tid enda. Har lagt meg til som følger hos deg og gleder meg til å se flere av dine prosjekter. Heidi

  SvarSlett
 9. Kjempe fin bursdagsgave da! Jeg har lenge hatt lyst til å strikke dem, men har tenkt at de er for vanskelige (?)

  SvarSlett
 10. Så utrolig flotte sokker. Og den ugla var utrolig søt. Jeg kan flettestrikking, men ikke sånne ugler.

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!