mandag 8. mars 2010

Englemasker og halslue

Flere ganger har jeg sett sjal som er heklet på en spesiell måte som gjør at det blir veldig luftig, og med et fint mønster, men har ikke funnet ut av teknikken. Inntil i dag. Jeg tittet inn på sidene til Garnstudio, og der kom jeg plutselig over et mønster. Fant straks fram heklenål og tynn alpakka i en dyp lillafarge og satte i gang! Litt vanskelig i begynnelsen, for det hekles veldig løst, og jeg er vant til det stikk motsatte. En må dra ut maskene og hekle i enden av løkka (ikke noe god på forklaring...), i tillegg gjøres dette på øyemål og er avgjørende forat alle "firkantene" i sjalet skal bli like store...så jeg plagdes veldig i begynnelsen, men det gikk bedre etter hvert:) 


Fargen kommer ikke helt til sin rett på bildene, men måtte jo vente med å knipse til jeg hadde noe å vise fram, og da var det jo blitt mørkt ute. Det gikk ganske raskt etter hvert å hekle, så det er nok godt mulig at det blir flere englemaskesjal/kjærlighetsmaskesjal etter hvert:)

Og så var det lua jeg strikka til lille K. Nå har jeg endelig fått tatt bilde av den, og slike skal jeg også strikke flere av og selge (når døgnet får flere timer)! Har fått så mange fine kommentarer på den:)

Herlig, myk og varm hjemmelaga lue i alpakkagarn!


6 kommentarer:

 1. Du skal se det blir jevnere etterhvert:) Har heklet flere slike sjal, i alt fra eskimo til mohair:) det blir også kjempefint:)

  Margrete

  SvarSlett
 2. Hei. Kom plutselig over bloggen din. Her var det jammen mye fint, så flink du er. Håpert det er greit at jeg legger deg til i blogglisten min.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Heisann :))Så nydelig lita barnelue du har laget! Var så koselig bilde med et lite bollekinn som stikker fram fra den fine lue :)
  Er nok god og varm i kulda!
  Ha en fortsatt fin tirsdag! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 4. Lua var kjempefin! Fin blogg du har!

  SvarSlett
 5. Den lua var kjempefin!! Sånn skulle jeg gjerne hatt til lille Karl :)

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner godt at mange kommenterer den lua, den var utrolig fin! Og gutten likeså! De er så fine i denne alderen, med røde eplekinn etter en tur ut i snøen :) Han får det nok sikkert fint sammen med mormor om dagene, og så blir det en litt mykere overgang for deg! Jeg kjenner det sitter laaangt inne å overlevere prinsen til fremmede mennesker, men sånn er nå engang livet. Og når jeg ser hvor lengselsfulle blikk han kaster mot barna som leker i barnehagen om dagene når vi er ute, så tror jeg nok at det blir fint for han også!

  Ha en strålende dag, og kos deg med prinsen. Som du sa selv; den går fort, denne tiden :)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!