torsdag 8. september 2011

Mattefiller gis bort..

...sto det i dagens avis. Så et telefonnummer. En kjapp samtale med ei hyggelig dame, og et kjapt og hyggelig besøk hos samme dama, og jeg var en pappeske fine stoffer rikere. "Du kan no sjå på det. Sjå om nåkka av det e brukanes. Dæ e no mæst gamle teppeposa" (=sengetøy for de som ikke er helt inne i nordnorsken), sa hun til meg og åpna eska. Husker ikke helt hva jeg sa, men eska ble med hjem! 

Bildene er tatt nå nettopp, i dårlig lys og er ikke redigerte. Så dere får bære over med litt dårlig bildekvalitet...

Herlig!

Likte dette stoffet skikkelig godt jeg, men mønsteret og fargene kommer ikke til sin rett på bildet pga det dårlige lyset. Og så var det helt utrolig mykt! 

Herlig mønster på dette sengesettet, men jeg sliter noen ganger med å finne ut hva jeg skal bruka stoff med krepp til. Noen forslag? Synes liksom det ser litt rart ut i en lappeteppe for eksempel, når det plutselig kommer en rute med annen tekstur...

Dette har jeg faktisk noe av fra før, bare i blått. Og nå har jeg to hele sengesett til, i rosa!

Litt blomster og prikker er vel aldri feil?

Kunne forresten tenkt meg hele huset til hun gamle dama...de holdt på å "avvikle" som hun kalte det, og skulle få seg en mindre bolig på et plan på sine gamle dager. En kjempekoselig liten enebolig i en fint område av byen...og mange av møblene kunne jeg tatt med på kjøpet!

Nå må jeg bare sette av litt tid, og få rota fram symaskinen. Har så mange ideer som ikke blir satt ut i livet nå når arbeidsrommet er omgjort til barnerom! Det blir noen harde år før vi får innredet kjelleren slik at jeg får eget hobbyrom igjen.... Kanskje en ekstra motivasjon til å gjøre jordgulvet om til parkettgulv, og murveggene om til tapet? 

Sofaen og strikketøyet kaller!

6 kommentarer:

 1. Hva du skal bruke kreppsengetøyet til?!? Sove i, selvsagt, det er jo det deiligste som finnes!!! Alt jeg finner av krepp går rett inn i bruk etter vask.

  Hun hadde ikke tilfeldigvis noen kule, gamle voksduker til Trengerikkeposene mine også liggende hun dama der da??

  SvarSlett
 2. Å, så mye kult! Heldiggrisen!

  SvarSlett
 3. Så heldig du er og observant og snar til mølla:)
  Vi bruker slike kreppsengetrekk på dynene vi, de er så deilig å sove i:)
  Skikkelig fine stoffer:)

  klem Trine:)

  SvarSlett
 4. Så heldig du har vært !! Virkelig :) Mange fine stoffer som gjør seg til puter tenker jeg ;)

  God helg !
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Uffda, det var dumt med posen. Hvor var det, på en av kantene? Jeg har mer igjen av råstoffet, så jeg kan godt sende oppover noen biter så du kan lappe med dem istedenfor gaffatape. Du kan jo klippe ut en figur og lime over på utsiden, for eksempel. Ble det stor revne da? Ante meg at ren plastikk ikke er like slitesterkt som voksduk, ja...

  SvarSlett
 6. Herlige stoffer, og for en fin liten skatt å komme over!

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!