mandag 4. oktober 2010

Nydelig høstvær

Jeg skal ikke legge skjul på at sommeren her i nord var en aldri så liten skuffelse når man snakker om vær og sommertemperaturer (noe forrige innlegg viser, siden det måtte bli september før noen av jordbærne ble modne...). Forsåvidt mye fint vær, men med temperaturer som skjelden snek seg over 20 grader var det ikke mange av sommerklærne som fikk lufta seg likevel. Men høsten i år, den har vært fantastisk! De siste dagene har vi lest nesten 15 grader på gradestokken, og med strålende sol har man jo kunnet droppe jakken på tur ut døra! Rart å tenke på at på denne tiden i fjor hadde vi allerede hatt det første snøfallet...

Det ble ikke så mye fisk på oss, men en fin ettermiddag ble det definitivt!

Et av naturens kunstverk.


En liten flokk med niser kom svømmende forbi et lite stykke fra land. Den store broa som vi ser på andre siden av fjorden går over Saltstraumen, verdens sterkeste malstraum.

Utsikten vår har jeg jo vist fram før, men her kommer den igjen, tatt fra fjæra denne gangen. Og ja, det er nysnø i fjellene til tross for varmt og fint vær i lavlandet.

På den kreative fronten er det ikke mye nytt å melde. Jeg strikker videre på ullbuksa til lillesøster, og med noen ekstra masker under armene ser det ut som den kan bli passelig også, til tross for tynne pinner og en aldri så liten feilvurdering. Ellers har pappaen i huset vært ute å reist på kurs og på ekstrajobb på hurtigbåt, så jeg har vært gressenke og alene med lille K. Selvfølgelig ble det feber, snørr og gørr, med tilhørende våkenetter og utålmodige innedager for en liten gutt med stort aktivitetsnivå. Så nå er mamma sliten og håper vi er ferdige med sykdom og uro på natta for en stund!

Til slutt noen stemningsbilder fra en liten fisketur i nabolaget. Vi er jo så heldige å ha havet bare noen hundre meter fra huset, og det er herlig å tusle ned dit på ettermiddagen for litt frisk havluft og siste rest av sol.

Denne uka er det bare tre dager på jobb, så har jeg høstferie på torsdag og fredag. Skal bli godt med et par rolige dager, selv om jeg fortsatt må opp kl 6 med lille K... Det er planleggingsdager i barnehagen akkurat de dagene jeg har ferie, så da blir det jeg og han som styrer huset her hjemme! Vi håper bare været holder seg slik at vi kan bruke dagene ute i frisk luft:)En fin uke ønskes til dere alle

1 kommentar:

  1. Jeg unner virkelig dere i nord en fin høst etter en litt begredelig sommer :-) Her tror jeg det nydelige høstværet har forlatt oss (til fordel for dere kanskje). Her har vi høstferie hele uka, så det spørs om jeg rekker alt jeg har planlagt ;-)

    Ha en flott dag og klem fra Siv

    SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!