tirsdag 26. oktober 2010

Stemningsbilde


Dette holder jeg på med i kveld. Konsentrerer meg om å drikke en kopp god te, spise litt sjokolade, og strikke videre på jakken til lillesøster i magen. Noen ganger føles det som veldig fornuftig bruk av en tirsdagskveld! Spesielt når koppen jeg har er så fin:) Den fikk jeg av mine tre gode venninner og lille Erlend som var på besøk i helga. Vi hadde en superkoselig helg! Fullt hus og stormende jubel:) Lille K snakker enda om han "Ææælen" hver gang han skal sitte i stolen sin... Takk for noen fine dager Anne-Marta, Erlend, Kjersti og Guro! Håper det ikke blir så lenge til neste gang! Jeg og lillesøster får satse på en vårtur til Trondheim;) 

Og så er buksa til lillesøster ferdig! Egentlig begynner det å bli en stund siden, men det tar tid å få tatt bilder når lyset forsvinner så fort her nord, få lagt dem inn på datamaskinen og skrevet innlegg...spesielt når det stadig er 1000 andre ting som krever oppmerksomhet! Men her er den i alle fall:

Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Det begynte som "Sparkebukse med fot" fra boka Strikk til nøstebarn, men man kan vel ikke si at jeg fulgte oppskriften... Jeg ville strikke den i tynn alpakka og med tynnere pinner enn det står i oppskrifta (pinner 2,5), og oppdaget fort at bærestykket ble veldig smalt. Derfor måtte jeg legge opp ekstra masker under armene og buksa fikk en helt annen form enn den i boka. Jeg strikket heller ikke fot på buksa, men en bred kant i rillestrikk slik at hun kan bruke den lengre. Knappene er treknapper jeg hadde liggende i skuffa.

Jeg har endelig klart å bestemme meg for hvilken jakke jeg skal strikke, og også den er hentet fra boka Strikk til nøstebarn. Den heter faktisk "Hentesett: Jakke, lue og sokkar", men jeg skal lage bare jakka. Her bruker jeg også alpakka og pinner 2,5, og det tar en eeevighet å strikke perlestrikk...bra jeg enda har 9 uker igjen! :)

Ha en fin kveld da dere!

3 kommentarer:

 1. Det ser ut som om du tilbringer kvelden på en veldig fornuftig måte :-) Buksa ble kjempefin, og fargen er bare helt nydelig :-D Her tilbringes kvelden ved symaskina.

  Ha en fortsatt fin kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 2. For ei kjempefin bukse du har strikka, å fargen va helt nydeli:) Bli arti å se lillepia i den. Klæm

  SvarSlett
 3. Nydelig kopp, elsker mummikopper ;)

  Kjempefin bukse, denne har jeg også strikket i alpakka og med ribb på beina ;)
  Jeg strikket min, tiltenkt ei venninne sin baby. Men den ble liggende pga at hun måtte ha gips på beina og da var en slik bukse veldig lite vits. Da jeg selv fikk en mai jente, ble den heller ikke brukt. Så den ligger fremdeles i gavekassen og lurer på hvem som skal bli eieren ;)

  En herlig bukse ;)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!