søndag 26. september 2010

Høstjordbær og høststrikking

Ja, i dag har jeg faktisk plukka jordbær. Ute på trappa har de stått siden i mai, og noen bær har vi plukket tidligere i høst, men jeg tror aldri jeg har plukka jordbær så seint! I går var det 2 grader ute da jeg sto opp, så snart er de ferdig frosset når de plukkes...

Halvveis drukna i potta si etter at himmelen åpna seg, men røde og fine står de der.
Septemberjordbærene mine...

Sånn bortsett fra modne jordbær har høsten virkelig kommet her nord. Temperaturen ligger under 10 grader om dagene, og ullklær og varme sko er lett fram til alle i familien. Jeg har lenge vært på "hekle-kjøret" og heklet mye småtterier, som smokkesnorer og rangler i ulike varianter, men nå er strikkepinnene funnet fram igjen! Lillesøster i magen blir jo født i januar, og her oppe i Nord-Norge er det bitende kaldt på den tida. Så da går pinnene i ett hvert ledig øyeblikk, og jeg skal trylle fram noen gode varme ullklær til lillejenta! Boka "Strikk til nøstebarn" (anbefales!) fikk jeg fra broren min i bursdagsgave, og nå holder jeg på å strikke en selebukse i den mykeste alpakkaull. Kun det beste er godt nok til et lite nurk!Jeg har valgt å strikke med pinne 2,5 istedenfor 3 siden jeg som oftest strikker ganske løst i forhold til oppskrifter. Prøvelapper har jeg aldri tid til, men denne ser mistenkelig lita ut... Får legge opp noen ekstra masker under armene slik at den blir vid nok:) 

Fortsettelse følger...


2 kommentarer:

 1. Jordbær nå??? Jøsses, det må da være rekord?

  Tusen takk fo ren koselig kommentar inne ehos meg. Så kjekt at du også skal ha baby ;) Masse lykke til videre med svangerskapet!

  SvarSlett
 2. Håper de forsatt var søte og gode sjølv om det var sent !!! Tenkte kanskje du hadde lyst å se min blogg også så her er adressen :-)

  http://randisinekreativeprosjekter.blogspot.com/

  klem frå Randi (som lurer på ka småttisane ønsker seg til Jul :-) må jo ha gave til begge for det kan no hende søsteren har komt :-)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!