mandag 25. april 2011

Gave til framtidig kokk


Det er liv i meg og bloggen, men dagene blir for tiden prioritert til annet enn nerding ved datamaskinen! En uke har vi tilbrakt på Hugla (turen med hurtigruta nedover gikk over all forventning og påskeegg ble malt av lille K!), og de siste dagene har vi bodd i fjæra, i hagen og på lekeplassen til naboene.
Herlig med vår og sol:)

Så nå når jeg skulle finne noe å lage innlegg av har jeg sett på gamle bilder av ting jeg av en eller annen grunn ikke har blogget. Da sønnen til en venninne av meg fylte tre år fikk han seg nytt lekekjøkken, og da fikk jeg endelig forsøkt meg på å hekle mat! Har sett mange som har gjort det og hatt lyst til å prøve selv, men med en gjøre-liste som er lengre enn lang må ting prioriteres... Nå fikk maten førsteprioritet, og en fin skål ble til i samme slengen. Har inntrykk av at kokken ble fornøyd, og jeg håper han får mye glede av lekene! Min venninne har forresten egen blogg, så stikk gjerne innom Milla med dilla for å se litt fra hennes hverdag med hus og to barn i trivelige trøndelag!

Banan, eple, gulrot og pære, pluss tre kjeks med fyll.

Og to speilegg! Det ene er litt mer stekt enn det andre ser dere, for det er litt mørkere (evt er det jeg som ble fri for det kritthvite bomullsgarnet på lørdags kveld og hadde veldig lyst til å lage et speilegg til...).

Nå er barna i seng og jeg skal rydde litt i kåken, det trengs! Vi skal ha dåp for lillesøster 1.mai, så det er egentlig nok å henge fingrene i. Det blir vel både kakebaking og planlegging av pynting og organisering de neste dagene... men det blir koselig:)

Håper alle har hatt en knall påske og fått ladet batteriene.
Jeg skulle ønske påska kom like sent hvert år jeg, for jeg har ikke trang til å gå på ski bare kalenderen viser at det er påske, det er jo mye bedre å ha våren her!
Tilbake til hverdagen i morgen, litt brunere (?), litt rikere på familiehygge, herlige kommentarer og gode klemmer fra lille K, smil og pludring fra lillesøster, og med et smil om munnen for min del!

onsdag 13. april 2011

Påske

Påska har for lengst gjort sitt inntog i bloggverdenen, og mange har hatt kyllinger og påskeegg framme i flere uker allerede. Her i huset eksisterer det ikke påskepynt, og det er ikke fordi vi ikke feirer påske. Vi har alltid reist bort i påska, til mitt lille paradis på jord, Hugla (her kan du se noen bilder jeg la ut for en stund siden), og i år er intet unntak. Påskepyntinga fåregår derfor der nede, med seljegreiner med gåsunger på hvor vi henger påskeegg som har blitt malt gjennom mange år. De eldste malte jeg og broren min da vi gikk på barneskolen, og så har vi (eller kanskje mest jeg) prøvd å fått malt et nytt hvert år. Tror kanskje det mangler noen fra de årene vi var tenåringer og påskeeggmaling ikke var så morsomt... Nå derimot synes jeg det er en knallgod tradisjon og skal nok få lille K og lillesøster til å føre den videre:) Kanskje kommer det første fra lille K allerede i år?

Jeg og mamma tar i alle fall med oss ungene og reiser med denne flotte båten i natt (litt upraktisk avgangstid kl 03.30, så det blir spennende hvordan lille K takler det...). Eirik og pappa kommer kjørende etter på fredag, så er hele gjengen samlet. Nesten i alle fall. Skulle gjerne hatt Knut og Hilde (bror og samboer) med oss også, men de kommer dessverre ikke nordover i år.

Da gjenstår det bare å ønske alle mine lesere en strålende påske!
Måtte dere få knall vær, spise mye påskegodt og ha en trivelig ferie med de dere aller helst vil tilbringe den sammen med!
Jeg har pakka sekken med uteklær til alle mann og strikketøy til sofakos om kveldene:)

Dette blir bra!

fredag 8. april 2011

Finfin fredag!

Nå henta jeg nettopp posten og ble så glad at jeg må lage et innlegg til! Rom 123 lå og venta, men det beste var pakke fra Guro! Det var kjapt levert! Etter å ha lest dette innlegget på bloggen hennes gikk jeg straks inn på nettbutikken å handla en ordentlig "søppel-pose", og gjett om jeg er fornøyd! Guro lager de herligste Trengerikkeposene (ja, for det er faktisk det du kan si når du har med deg en slik på butikken), og en slik har stått på ønskelista en stund. Så til tross for skrapa konto og en uke til lønning, bestilte jeg en med de herligste solgule blomster på slik at jeg kan stråle om kapp med sola framover! Pakken var kjempefint innpakket, men jeg hadde det så travelt med å se innholdet at jeg ikke tenkte på å knipse den... Og innholdet, det kan du se her:

Jeg er SÅ fornøyd Guro og gleder meg til tirsdag når vi har ukas mat-handledag og den virkelig skal tas i bruk!

Finfin fredag har det vært så langt altså! Jeg har hatt en rolig formiddag, støvsuget huset, trillet tur med påfølgende kaffedrikking sammen med en venninnne, sett årets første hestehov, hekla litt, drukket te, og sånn smått begynt å få tilbake smakssansen mens dottene har forlatt ørene mine (har hatt rimelig tette bihuler hele uka). Nå skal jeg lage pannekaker til gutta kommer hjem, så blir det ute-ettermiddag i vårsola.
Dette tegner til å bli en meget bra helg dere!!



Oppdatering:
Skulle bake knekkebrød og manglet plutselig noen ingredienser, og det var rett og slett en fryd å gå til Prix'en med Trengerikkeposen min! Lille K likte den visst også, og ropte ut "Se! Dær e blomster!!" første gang han så den...

Ny hekling

Det er jo ikke til å legge skjul på at man finner utrolig mye inspirasjon rundt omkring på blogger, og for meg som er på heklekjøret igjen vil det si at jeg ser nye ting hver dag jeg har lyst til å prøve. Den siste tiden har jeg derfor drevet med litt småhekling og innlæring av nye heklemetoder! Blant annet har jeg lært meg å hekle sikksakk slik som her:

Av en eller annen grunn kommer dette bildet på høykant selv om det ligger i min bildemappe, merkelig! Jaja, dere får se sikksakk-heklinga uansett:) Oppskrift fant jeg her.

Det resulterte i ei ny kopptue på kjøkkenet mitt siden de solgte gjestal bomull sport på obs'en til 9kr denne uka! Har inntrykk av at "alle" hekler eller strikker kopptuer for tiden, så da er altså jeg også en del av den gjengen!
 
Litt mønsterhekling har det også blitt. Dette var mye lettere enn jeg trodde, og hvis du også vil prøve, så finner du mønster her.

Dette er en av mine favoritter! Har alltid likt spiral-formen, så da jeg så at noen hadde heklet i spiral ville jeg også prøve. Jeg lette og lette, men kunne ikke finne noen som hadde lagt ut noe oppskrift, så da måtte jeg prøve selv! Ut fra et bilde jeg fant på en blogg og en god porsjon tålmodighet fikk jeg det til slutt til! Litt pirk i begynnelsen siden man må hekle alle fargene samtidig, men det gikk og jeg ble fornøyd:)

Til slutt har jeg lært meg å hekle afrikanske blomster. Kjempefint mønster synes jeg, og det ville nok blitt et kjempefint pledd...når døgnet får flere timer! Oppskrift finner du her hvis du vil prøve selv!

Vaffellue nummer 3 er også ferdig, og denne skal jeg beholde selv.

Så var det fredag igjen og jeg kan ønske alle faste lesere og andre som titter innom god helg!
Og så må jeg bare takke dere som legger igjen kommentarer til meg. Jeg setter skikkelig stor pris på det, og det er noe av det som gjør at det er så hyggelig og motiverende å blogge:)
Ekstra god helg til dere!