torsdag 31. desember 2009

Godt nytt år!

Trodde virkelig jeg skulle få skrevet et juleinnlegg her, men dagene har rast avgårde. Først med familiemaraton (koselig, men litt slitsomt) fra lille julaften til 3. juledag. Så litt mer avslappet vennebesøk, bytur og kos med lille K. Har bare ikke tatt meg tid til å skrive blogginnlegg. Kanskje et nyttårsforsett å bli flinkere tild det?

Nå vil jeg bare ønske alle et strålende og fredfullt nytt år, og takk til alle som bidro til å gjøre 2009 til et flott år. Vi sees i det nye året! Håper det blir like innholdsrikt og godt som det gamle har vært. :)

Klem fra Marie

Et lite fyrverkeribilde fra det offentlige fyrverkeriet i Bodø. Et fantastisk skue!

torsdag 17. desember 2009

Maganda-julegaver

Ja, jeg måtte innom Krummelure, butikken her i Bodø hvor Gunn, damen bak bloggen Maganda, selger tingene sine, og jammen ble det ikke kjøpt noen julegaver der også! Er en uke siden jeg var der, men har ikke fått vist dere hva jeg kjøpte før nå... Ta en tur innom bloggen hennes da! Utrolig mye fint, og jeg får flashback til barndommen av de Mummi-smekkene...skal innom i dag å kjøpe en til lille K:)

Mansjettknapper til broren min...han elsker alt teknisk, så disse må passe bra.

Øredobber til svigerinna mi. Nydelig lillafarge på dem som ikke helt kommer til sin rett på bildet.

Øredobber til en venninne. Hun elsker alt gjenbrukt og er veldig glad i farger, så dette er jo perfekt:)

Det var dagens lille innlegg fra denne kanten. Nå skal jeg få opp farten, så får jeg kanskje gjort litt rydding og vasking før lille K våkner! Han sover ikke lenge, så her gjelder det å være effektiv i ledige stunder!

Ha en fortsatt fin adventstid alle sammen!

lørdag 12. desember 2009

Hvit advent

Her er noe av det jeg har brukt tiden på i adventa. Hekla klassisk julepynt rundt en gardinring, sydd tøyhjerter for å henge opp rundt omkring og laga kremmerhus som skal fylles med hjemmelaget konfekt og gis bort i julegave... Advent er en herlig tid, og jeg elsker å sitte å pusle med små og store prosjekter. Lørdagskvelden ble brukt til sying av gardin til badet. Når man gjør slikt en lørdagskveld vet man at man er hjemmeværende småbarnsmor og husmor...men der er herlig!


Nå skal jeg finne senga. Min tur å stå opp når lille K våkner....omtrent 7 timer til det. Minus to amminger iløpet av natta. Gjesp!

fredag 11. desember 2009

Jeg vant budrunden!

Så nå blir den en ekstra julegave på lille prins Kasper, eller lille K som han har vært omtalt som her inne:) En nydelig pose laget av damen bak bloggen Virre. Hun har en kjempefin adventskalender hvor hun legger ut en ny hjemmelaget ting hver dag, så kan en by ut fra en startpris og alle pengene blir lagt i Frelsesarmeens julegryte. Godt iniriativ og en god sak:)

Gleder meg til denne dumper ned i postkassen min:)

tirsdag 8. desember 2009

Hvem sier at mørketid er deprimerende?

Mange synes mørketid høres helt forderdelig ut. Over en måned uten å se sola? Mørke hele tida? Minusgrader og snø, vind og enda mer snø...huff! Har hørt den noen ganger, spesielt fra folk sørpå (ikke for å tråkke noen på tærne altså, men det er faktisk slik!), men de kan aldri ha vært her oppe å opplevd denne årstiden! Jeg synes det er fantastisk. Når sola er bak fjellene (for den er faktisk ikke under horisonten her i Bodø, så vi har litt liksom-mørketid siden den forsvinner bak fjellene i en måneds tid), blir det de mest fantastiske himlene! Og jeg er så heldig å ha plass på første rekke fra stuevinduet mitt.


En ting som ikke er så bra med mørketida er at det er forferdelig vanskelig å ta ordentlige bilder av ting jeg lager eller kjøper eller bare har lyst til å vise fram. Jeg har vært flink de siste dagene, og laget nesten alle julegavene:) Har sydd posekurver som kan brukes til alt (kanskje mest kjent som brødkurv), kremmerhus som jeg har fylt med kjemmelaget konfekt, heklet enda litt på den gigantiske oldemorsruta som skal bli et pledd til venninna mi, strikket nisselue til lille K, og heklet litt juletrepynt. Så dagene går, selv om jeg er altfor dårlig til å oppdatere her. Kanskje årets nyttårsforsett blir å skrive innlegg litt oftere? Håper det blir lettere når kontoret/hobbyrommet er ferdig oppusset slik at jeg slipper å sitte i stua enten jeg skal sy eller blogge... Jeg skal i alle fall prøve å få tatt noen bilder som jeg kan legge ut her etter hvert!

Nå sover lille K, og jeg skal sette meg ned å slappe av litt med et par skiver krydderbrød med brunost og en stor kopp te, mens jeg nyter utsikten og fargene på himmelen:)