onsdag 19. januar 2011

Romjulsstrikk pluss litt til

Jeg kom på at jeg ikke har vist fram mitt romjulsprosjekt i år. Siden jeg skulle gjøre mitt beste for å holde lillesøster i magen til over nyttår ble det rolige dager, mens pappaen og resten av familien sto for det meste av underholdning og pass av lille K. Jeg fikk en del tid i sofaen, gjerne med strikkepinnene og resultatet ser dere her:


Kjole og lue til lillesøster! Jeg begynte med mønster fra nøstebarnboka størrelse 3 måndeder, men det ble jo mye større enn det, så egentlig ble det mest min egen kreasjon. Jeg strikket den lengre enn i mønsteret, felte noen flere ganger og la inn et belte med lilla i livet, før jeg avsluttet med raglanfelling uten ermer istedenfor å lage seler med knapper slik som det er i boka. Ble fornøyd med resultatet og tipper størrelsen ble omtrent 6-12 måneder, siden den er ganske lang og vid, og dermed kan brukes lenge. Strikket i Drops tynn alpakka blir den varm og god å ha på kjølige høstdager:)

De første dagene hjemme med lillesøster var hun en ordentlig sovebaby. Kunne gjerne sove 5 timer i strekk, noe helt annet enn storebroren som aldri sov lengre enn sine magiske 40 minutter....kunne stille klokka etter han! Og han begynte ikke å sove lengere lurer før han var nærmere et år, så dette var jo luksus! I disse ledige stundene fikk jeg gjort unna litt husarbeid og enda hadde jeg tid til å finne fram strikkepinnene! Det har resultert i en bukse i rillestrikk etter eget hode, og en enda en vest til lillesøster, denne gangen i en mørk grønn farge. For øyeblikket er den til vask, derfor intet bilde. Jeg vil bare anbefale disse vestene (fra nøstebarnboka) til andre med småbarn. De holder den lille passelig varm samtidig som han/hun kan bevege seg fritt i forhold til å skulle hatt på en ullgenser (som forøvrig ofte blir for varm å ha på inne). Også en glimrende barselgave:)


Her er i alle fall ullbuksa! Med litt brett i beina kan hun begynne å bruke den allerede nå, og den vil passe leeenge, for den er utrolig elastisk! Ellers blir det mye bæring her hjemme om dagene. Stakkars lillesøster har vondt i magen sin (det ville jeg også hatt om jeg ikke hadde bæsja på en uke...), så det blir mange runder i stua og utallige forsøk på å få opp en rap og ut en fis! Håper det ordner seg for henne etter hvert, for det er forferdelig å se at hun plages og har så vondt. Akkurat nå har hun faktisk sovna i bagen sin, og jeg håper hun får seg en god lur, både for sin egen del og for min del!

Halvveis i uka får jeg vel ønske dere alle både en fin uke og en god helg!

4 kommentarer:

 1. Så fin kjole! :-) Og det høres ut som du koser deg med Lillesøster - det er bra! Nyt dagene!

  SvarSlett
 2. Nååå hvor er den sød , og lidt synd for lillesøster at hun har haft ondt i maven..

  Vilma

  SvarSlett
 3. Så fin kjolen ble :-) Det er artig når man justerer etter eget hode :-D Håper magen til lillesøster blir raskt bedre!

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 4. kjempe fin kjole, likte også den artige hua :) håper hun snart får ut det som plager så gler eg meg til 10 mars for nå har eg bestilt biletter :)

  SvarSlett

Har du noe du vil si? Jeg vil gjerne høre!