mandag 29. november 2010

Jeg har helt glemt å vise dere...

...denne vesten jeg har strikka! Den var egentlig ferdig strikka rett etter påske, så det var jammen på tide. Knapper har den manglet, men da jeg var på symaskinbutikken for å kjøpe glidelåsfot i forrige uke fant jeg disse knappene. Passe søte og romantiske for lille vinterbarnet som kommer i januar. Litt jentete klær må hun også ha, for ellers arver hun det meste etter storebror.

Oppskriften er nok en gang hentet fra "Strikk til nøstebarn", og den var utrolig enkel og grei å strikke. Her ser dere forresten et glimt av den før omtalte heklede kleshengeren som jeg trodde lille K hadde rotet bort. Det viste seg at Eirik hadde hengt en jakke til tørk på den...så en unskyldning til lille K er vel på sin plass;)

Mykeste myke alpakkaull (trenger jeg å si at det er min garnfavoritt? Synes alt jeg strikker er i alpakka...)

Herlige knapper i duse farger.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle ei riktig fin uke, og lykke til med alle forberedelser! Her skal det lages årets første julekonfekt, og du skal ikke se bort fra at det blir litt strikking i sofakroken også:)

søndag 28. november 2010

Advent

Så var det plutselig første søndag i advent. Mange her i bloggverdenen har pyntet til jul lenge, men her i huset er det enda sparsomt med hjerter og engler og glitter og stas. Jeg er vant til at man pynter til advent først, så pynter man til jul når man når 23. desember. Det vil si lilla først, så rødt. Her har vi fått opp adventstjerne i stuevinduet og i kjøkkenvinduet, vi har tent det første lyset i adventstaken og sviblene har slått ut i full blomst, en lilla og to hvite. Perfekt timing! I år tror jeg nok overgangen til rødt kommer litt tidligere enn 23. desember, for ingen vet når lillesøster bestemmer seg for å komme ut å hilse på oss, selv om vi håper det ikke blir før til neste år.

I dag var det min tur å stå opp med lille K, og han ble stor i øynene da vi gikk rundt i den mørke stua og tente adventstjerner og adventstaker. Spennende for en liten gutt å oppleve jula uten å ha forventninger eller vite hva den innebærer. Da pappaen sto opp tok vi en tur ut i snøen og kulda, og vel inne igjen kokte vi kakao og spiste en god frokost. Herlig familiekos:) Etter en liten lur for lille K pakka vi godt på oss igjen og dro til byen på julemarked, før vi møtte opp på torget sammen med "mommoj" for tenning av julegrana. Mange minusgrader, snø, stjerneklart, julesang og en varm chai-latte i hånden, en gutt med store øyne og gode smil gjorde at julestemninga kom snikende.

Avslutter med litt egenprodusert julepynt, julegrisen Knud. Han har fått sitt navn og oppskriften er skapt av en annen blogger, men jeg husker ikke hvilken akkurat nå. Får komme tilbake til det senere!

fredag 26. november 2010

Jeg har sydd!

Lenge har jeg gått å hatt lyst til å sy litt, men det har ikke vært prioritert på gjøre-lista før i dag! Dessuten mangler jeg sytråd som jeg går å venter på å få i posten (Randi? Har du glemt meg?), så fargeutvalget er begrenset. Men i dag ble det et par timer på arbeidsrommet, først med å lete fram arbeidsbordet mitt som var begravd under julegaver, klær som er sortert ut og er for små til lille K, garn og annet som bare har blitt lagt der midlertidig...ingen ting er så permanent som det midlertidige har jeg hørt, og det stemmer ganske bra her i huset innimellom!

Men til slutt fikk jeg rigga opp symaskin og strykebort og begynte å klippe og sy! Et putetrekk og en rest av et flanell-laken fikk nytt liv som et par søte små tøfler, kanskje til lillesøster? Jeg har en tendens til å bli litt utålmodig når jeg syr og dermed ikke så nøye som jeg burde være, så rent syteknisk er det sikkert ikke det beste produktet, men det henger sammen og jeg er fornøyd! Tror det blir flere av disse etter hvert, for dette var morro:)

Bildet nederst til venstre er et levende bevis på at jeg blir utålmodig og ikke så nøye som jeg burde være...

Nå skal jeg pakke svømmetøyet og ta en buss til byen, så venter vanngym i varmt og godt basseng for å mye opp bekkenet litt. Herlig å jumpe uti (les: komme seg i vannet så elegant som det er mulig med 35 ukers garvidmage) når man kommer fra -10 grader ute! Så blir det handletur og pannekaker til middag! Det har blitt en fast fredagstradisjon, for lille K elsker pannekaker, og da blir middagen (som dessverre ofte er preget av en liten en med vilje av stål og eksplosivt temperament som ikke vil spise) en hyggelig affære og en koselig start på helga for alle mann!

GOOOOD HELG!!

onsdag 24. november 2010

Ferdig!!!

Endelig ble jakken til lillesøster ferdig! Jammen tok den lengre tid enn jeg hadde sett for meg, og jeg er rimelig lei av å strikke perlestrikk! Men fin ble den, om jeg skal si det selv:)



Som så mange andre bloggere sliter jeg med lyset for tiden. Det er ikke mange timene med lys her oppe hver dag, så jeg fant ut at det var best å henge opp jakken for å ta bilder. Derfor brukte jeg en kveld i helga, tok jeg for meg en gammel kleshenger som fikk nytt og fint hvitt hekla trekk. Og hvor er den nå? Ingen vet. Klarte ikke å finne den da jeg skulle knipse bilder i går, og tror jeg skylder litt på lille K som lekte med den en kveld... Så den får komme på bloggen ved en senere anledning:)

Monteringa, etter at jeg var ferdig å strikke, tok jo også sin tid. Da måtte alle kantene sys inn slik at det ble pene "blondekanter". Perlestrikken vises ikke så godt på disse bildene, men hele jakken er altså perlestrikk, bortsett fra stykket mellom knappene og raglanfellinga. Der er det vanlig glattstrikk. Dersom noen skulle ønske å strikke samme jakken, er oppskrifta hentet fra boka "Strikk til nøstebarn", en strikkebok jeg kan anbefale til alle!

Og til slutt et ferdig-bilde av sovevottene til lille K. Fikk tova dem og hengt dem opp ved ovnen i går kveld slik at de ble tørr til han skulle i barnehagen i dag. Føler jeg har vært effektiv! Fornøyd med resultatet er jeg også, men de ble nesten litt for små, så jeg må nok strikke et par til ganske snart. Og så tror jeg at jeg må strikke et par til meg selv også...ikke til å sove i, men til å bruke når jeg må ut i kulda! I dag er det -8,9 kalde grader ute, og jeg er glad jeg sitter inne med varm te i koppen og strikketøy i fanget. Midt i uka er det også, og bare en måned til julaften...jeg har sagt det før og sier det igjen: Tiden flyr!!

God midtuke

tirsdag 23. november 2010

Sovevotter

I dag da jeg leverte lille K i barnehagen sa de at han kunne trengt noen ekstra votter i kurven sin, slik at han alltid har noen tørre, varme votter å ha på seg når han skal sove lur ute i vogna. Og jammen kan man trenge det, for nå er det meldt 10-15 minusgrader mot slutten av uka!
Så hva gjør mammaen da? Joda, finner fram noe alpakkaull og store strikkepinner, legger opp og strikker i vei! To timer så var første votten ferdig, og nå er den neste påbegynt:) Den blir nok ferdig foran tv'en i kveld, så blir det toving og tørking slik at han kan ha dem med i barnehagen i morgen! Skal innrømme at når dagen blir tilbragt i sofaen med strikketøyet er det ikke så verst å være sykemeldt;)


Nå skal jeg snart dra å hente lille K i barnehagen igjen, så skal vi på besøk til "mommoj" og "moffaj" for å spise middag! Der er tante og onkel fra Sørlandet også på besøk, så det blir skikkelig familieettermiddag. Koselig:)

søndag 21. november 2010

Hyggelig post!

De siste dagene har jeg fått et par hyggelige pakker i posten! Først fikk jeg en pakke fra den hyggelige dama bak Strikkekurven som deltok i en gavelek hos meg for en god stund siden. For å være helt ærlig hadde jeg glemt av hele pakkeleken, men nå fikk jeg altså en fin og innholdsrik pakke tilbake:) Tusen takk!

Et nøste kitten mohairgarn som nok skal bli til et mykt sjal av englemasker med tid og stunder, to magneter, et hyggelig kort, noen små hjerter for å feste på hjemmelaget håndarbeid, og en jordbær som på magisk vis blir til et handlenett! Kjempefin gave:)

Så var det pakke nummer to. Den bestilte jeg på Epla for noen dager siden, og i går lå den i postkassa mi. Den er bestilt fra den fine eplabutikken God som grønn.
Nydelig innpakket var den også!

Sjekk den kule tapen som holdt adresselappen på plass utenpå konvolutten!!

Innholdet var 10 fine og store englelapper, sydd av gamle juleduker! De kan brukes som gavelapper, som var planen med disse, eller de kan henges opp som julepynt på treet eller andre plasser. I alle fall to av disse skal få tjene som julepynt her hjemme i huset, mens de andre blir gitt bort. Tror jeg i alle fall... De to siste lappene med hjertene på fikk jeg med på kjøpet etter å ha titta innom bloggen hennes og lagt igjen en liten kommentar. Hyggelig besøk og hyggelig bonus! Bloggen er forresten verdt en titt, så klikk her og se selv!




Nå skal jeg gå inn på soverommet å hente lille K som tydeligvis ikke har tenkt å sove formiddagsluren sin i dag. Han sov helt til åtte (!) i dag tidlig, noe som er to timer lengre enn normalt, så det at han ikke er trett nå kan vel ha sammenheng med det. Herlig søndagsbonus for mammaen var det uansett:) Nå har han vært i senga si over en time, og skravla har gått i ett, uten sutring og skriking. Han prater enormt mye for tiden, og underholder seg selv der inne med et hav av mer eller mindre forståelinge ord. For øyeblikket er det "popidille" (krokodille) det går mest i, i tillegg til at vi hører "botte" og "møtt" (borte og mørkt), så da leker han sikkert borte-bø med Leopold, koseelefanten sin! Koselig liten skravlebøtte!

Senere blir det middag og ut å leke i snøen!
Ha en strålende søndag!
 ♥

fredag 19. november 2010

Og stjerner ble det!

Her er altså resultatet av gårdagens stjerneprosjekt!

Fire stjerner har det blitt så langt.

To isblå med snøkrystaller på, og en perlepynt i midten.


En adventslilla, også med snøkrystaller og perlepynt.

En liten ekstra detalj som gjorde stjernene ekstra fine synes jeg!

En notestjerne til en meget musikkinteressert venninne...


Enkel og fin julepynt. Disse stjernene er ganske store, men jeg tenkte å lage noen mindre versjoner også, som for eksempel kan henges i ulike høyder i vinduet, på juletreet eller på julegavene. Det er ikke noe hokuspokus å lage disse stjernene. Jeg fikk det til etter å ha studert stjernene på Hjerterommet, men dersom du ønsker å lage slike og er usikker på framgangsmåten finnes det fine beskrivelser ute i bloggverdenen. For eksempel her, som "Pillan", bloggeren bak Min hobbyside tipset meg om!

Nå har det seg jo sånn at jeg har en liten jakke til en liten søster i magen som også må bli ferdig snart. Så inntil det er en realitet tror jeg at jeg må sette stopp for andre prosjekter. Har hekla litt de siste dagene også, så nå har jeg hatt en god pause fra perlestrikk og raglanfelling:) Det er ikke mye igjen på jakken, så siden det i kveld er "gullrekka" på tv og rumpa mi kommer til å være godt plassert i sofakroken med strikketøy og godteri innen rekkevidde, har jeg et håp om å ferdigstille den i dag! Da mangler det bare et par bittesmå votter, så er hele den første (men garantert ikke siste!) ullkolleksjonen til vesla komplett!

God helg til alle dere der ute!

♥

torsdag 18. november 2010

Dagens prosjekt...

Siden jeg nå er 100% sykemeldt på grunn av bekkenet som ikke lengre spiller helt på lag med meg, har jeg tid til kreative sysler på formiddagene. I går var jeg på en hyggelig kafétur sammen med min mamma på denne koselige kaféen. Vi pratet, drakk god kaffe og spiste godt bakverk. Anbefales! De selger litt forskjellige ting og tang, og i går drev en av de ansatte å hengte opp noen kjempefine papirstjerner. Da vi etterpå tok turen innom Panduro måtte jeg bare kjøpe inn litt papir og pynt slik at jeg kan forsøke å lage slike selv. Husker at jeg hadde en oppskrift på slike stjerner på datamaskinen min i fjor, men etter at lille K klarte å velte et glass milkshake (som mammaen hadde plassert særdeles lite strategisk ved dataen) over tastaturet tok den kveld... Men etter å ha sett på stjernene i går tror jeg at jeg skal klare å gjenskape dem:) Hvis ikke finnes nok oppskriften der ute i det store internettet en plass!


Ha en strålende dag i vinterværet! Her skinner solen på et fint teppe med snø. Herlig!





onsdag 10. november 2010

Fin kopp og fin, men syk gutt

Lille K har feber på tredje dagen, og pappaen har vært hjemme med han både mandag og tirsdag. I dag er det min tur til å være hjemme fra jobb, overlate undervisninga til en vikar og avlyse fem planlagte kontaktmøter med elever og foreldre. Litt kjedelig, for jeg begynner å bli litt stressa med tanke på å bli ferdig med alle kontaktmøtene før jeg går ut i permisjon om under fire uker... Men jeg får bare prøve å senke skuldrene og kose meg med en kopp te fra denne nydelige koppen som mitt søskenbarn, Trine, har laget. Lille K blåser i om termometeret viser 39 i feber og styrer rundt på gulvet i full fart. Litt mer sutrete og maser hele tiden etter "mott" (smokk),  "djus" (juice) og "dæks" (kjeks), men ellers i god form. Tror egentlig dette er en reaksjon på en vaksine han fikk for et par uker siden, for det er bare feber, ikke snørr og gørr, heldigvis. Håper bare han blir frisk snart slik at han kan ta en tur i barnehagen, for nå begynner både store og små å bli lei av å sitte inne!




søndag 7. november 2010

Uhu!



Resultatet av lørdagskveldens lille pause-fra-strikkinga-prosjekt! Har hatt ideen en stund, men ikke kommet på eller prioritert å sette den ut i livet. Lageret med bomullsgarn har krympa i det siste, så ugla fikk en kledelig, men utradisjonell grønn farge! Det var et morsomt prosjekt, og jeg har allerede lyst til å hekle flere:) Formen på hodet/klaffen synes jeg minner om en rev, så jeg må nok gå til innkjøp av noe orange garn og hekle hale istedenfor føtter! Og så har jeg lyst til å lage en kanin med lange ører...egentlig kan man jo lage alle mulige dyr bare ved å variere hvordan klaffen utformes:) Den er ca 15 cm høy og kan romme både telefon, ipod, litt sminkesaker, bind, sysaker osv. Bare fantasien setter grenser! Tenkte også å sy fôr inni med tid og stunder...

Kald på føttene ble han også, da han uten forvarsel ble plassert i snøen på verandaen for å bli foreviget! Det måtte til for å ha nok lys til å fotografere, og som dere kan se har det snødd masse i natt/i dag. Bildet ble tatt ca kl 12 i formiddag og enda har det snødd mye etter det.
Herlig:)

Nå venter en hektisk uke fylt med kontaktmøter og papirarbeid på jobb. Kan ikke si at jeg gleder meg så veldig, spesielt siden jeg ikke lengre er helt venn med bekkenet mitt.
Ønsker alle en riktig fin uke!

onsdag 3. november 2010

En første smak av jul

Et enkelt regnestykke...
+
 =
Legg til noen prikker og man får denne: 


I bloggland er fluesoppen meget populær (for å si det mildt), men for meg er den tradisjonelle røde og hvite fluesoppen først og fremst en juleting. Vet ikke helt hvorfor, men den sier jul. Og siden julen nå nærmer seg med stormskritt, samtidig som jeg begynner å kjenne på at jeg har det travelt med det meste siden jeg i tillegg bare har 8 uker igjen av svangerskapet, har jeg sånn smått begynt å tenke jul. Disse soppene skal få pynte opp hjemme hos oss, og du skal ikke se bort ifra at noen havner inni og utenpå pakker som skal sendes til venner og familie rundt omkring!

Egentlig er disse fluesoppene (og noen andre små heklekreasjoner som blogges senere) pauseprosjekter fordi at jeg holder på å bli gal av å strikke rett-vrang-rett-vrang-rett-vrang.... Holder jo på med jakke til lillesøster, og den blir fin, men det er ufattelig kjedelig å strikke perlestrikk på pinner 2,5 med tynt alpakkagarn! Så da må jeg gjøre noe som jeg blir fort ferdig med, og da er disse perfekte!

Ha en fin dag!