onsdag 21. september 2011

Prosjekt gjøre ferdig

Jeg er vel ikke den eneste som har en tendens til å starte med nye prosjekt før det forrige er avsluttet. Nå er det lenge siden jeg har hatt en runde med å gjøre ferdig, og jammen er det på tide. En pen liten haug har samla seg i sybordet som brukes til oppbevaring av ulike hekle- og strikkeprosjekter. Nå skal tråder festes og knapper sys i (hvorfor gjør man ikke det med en gang, så er man ferdig med det?), så det blir nok noen ferdig-innlegg den neste tiden...

Her ligger det blant annet to vester, en jakke, to hetteluer, to par votter og to halser til ungene, en selebukse, en påbegynt nøstebarnjakke med rundfelling, og et Nessie-sjal som er halvferdig.

Fortsettelse følger...


Ha en fin dag! 
Vi skal i bursdag (hipp hurra for Pedrikke!), og spise både middag og kake! 
Hverdagsluksus å slippe å lage middag;)

mandag 19. september 2011

Innflyttingsgave

En barndomsvenninne av meg har flytta tilbake til byen etter å ha studert i Tromsø i mange år, og på lørdag var det tid for innflyttingsfest! Første gang jeg er ute (og kan ta et glass vin) på tre år, så jammen var det på tide! 
Utrolig koselig var det også:)


En liten hilsen måtte jeg jo ha med til de nyinnflytta, så torsdags- og fredagskvelden ble brukt til å hekle en kurv i bomull og lin. Den ble fylt med litt småtterier, litt hjemmelaga og litt kjøpt. Jeg synes disse kurvene er så praktiske og kan brukes til alt fra brødkurv, til oppbevaring av strømpebukser til ungene og rotekurv i gangen. Og så kan man selv bestemme hvor høy kurven skal være...

Stor, med plass til maaaange nybakte rundstykker...

Litt mindre, til brødskiva en mandags morgen?

Enda mindre, til nøkler og annet rot i gangen?

Eller kanskje aller helst sånn? Fylt med litt av hvert:)
Den lille krabaten som titter opp bak melkesjokoladen er en rangle til dattera i huset på snart ett år. En erstatning for den hunden i huset spiste opp for noen måneder siden...ligg unna denne Luna!

En tråd bomull og en tråd lin gav en passe stiv og stabil kurv, samtidig som det blir et litt ujevnt og "naturlig" uttrykk på kurven. 
Må gå til innkjøp av mer lin slik at jeg kan hekle et par til meg selv også:)

I kveld skal jeg legge meg TIDLIG! 
Har ei lita frøken som enda plages med magen, og natt til i dag var i korteste laget. Hun var mer eller mindre våken fra halv tolv til halv fem...Eirik er selvfølgelig på havet også, så da er det ikke så mye avlastning å få selv om man er stuptrøtt!

Ha en fin kveld, og god natt!


fredag 16. september 2011

Han tok hintet!

Etter å ha lest dette innlegget hos lille hottentott (som forresten er en utrolig koselig blogg som anbefales til dere som ikke har vært der inne enda), kom jeg med et lite hint til Eirik om at det var lenge siden det hadde kommet blomster i hus her. At vi fikk midd på alle stueplantene og måtte kaste dem for noen uker siden hjelper ikke akkurat på det grønne innslaget her i huset. 
Men på onsdag, da Eirik bare skulle hente lille K i barnehagen, kom han hjem med denne kjempefine høstbuketten!



Vasen blomstene står i fikk vi fra lille K (med litt hjelp fra barnehagen) til jul i fjor, og den passet perfekt i fargene.

God helg til dere alle!

torsdag 15. september 2011

Fine folk!

Fine folk møter man over alt har jeg funnet ut. Noen ganger må man lete litt, andre ganger dukker de bare opp. Gjennom bloggingen møter man også fine folk, selv om det ikke er ansikt til ansikt, men skjerm til skjerm. En av disse fine folka er Kristin med bloggen Kreativius. Etter å ha lest dette innelgget her på bloggen lurte hun på om jeg ville ha noe småblomstrete stoff, og gjett om jeg ville! I dag dumpa en pakke med det fineste innhold ned i postkassen min.

Kort var det også, med gode ord og fin dekorasjon.

 Nydelige mønster og farger! 
Det klør i fingrene etter å lage ringer, øredobber, magneter, knapper....


TUSEN TAKK KRISTIN!!! 

Og dere andre, ta en titt inn på bloggen hennes og se flotte bilder fra en fin barnedåp, og ellers en god blanding interiør, hverdagsliv og håndarbeid. 


mandag 12. september 2011

Rundt og rundt

Og til slutt blir det puter! 
Når symaskina er tørka støv av og baktrekk er sydd.

Denne skal få plass i vår sofakrok, for den passer så godt i fargene.

Mens denne ønsker seg en annen sofakrok å ligge i når den en gang blir ferdig.
Kanskje en premie til en give away?
Hva sier dere?

Ha en flott kveld alle!

søndag 11. september 2011

Hverdagslykke#1

Lille K elsker å plukke blomster, og kan allerede navnet på blant annet rødkløver (eller mormorblomst som han også kaller den, siden mormor er så glad i den), blåklokke, solsikke og forglemmegei. Må jo skryte litt når han er så flink:)
Her om dagen plukket han i alle fall blomster,
og siden jeg ikke var i nærheten for å finne blomstervase, ordna han det selv.


Den fikk æredsplassen, midt på stuebordet! 

 

torsdag 8. september 2011

Mattefiller gis bort..

...sto det i dagens avis. Så et telefonnummer. En kjapp samtale med ei hyggelig dame, og et kjapt og hyggelig besøk hos samme dama, og jeg var en pappeske fine stoffer rikere. "Du kan no sjå på det. Sjå om nåkka av det e brukanes. Dæ e no mæst gamle teppeposa" (=sengetøy for de som ikke er helt inne i nordnorsken), sa hun til meg og åpna eska. Husker ikke helt hva jeg sa, men eska ble med hjem! 

Bildene er tatt nå nettopp, i dårlig lys og er ikke redigerte. Så dere får bære over med litt dårlig bildekvalitet...

Herlig!

Likte dette stoffet skikkelig godt jeg, men mønsteret og fargene kommer ikke til sin rett på bildet pga det dårlige lyset. Og så var det helt utrolig mykt! 

Herlig mønster på dette sengesettet, men jeg sliter noen ganger med å finne ut hva jeg skal bruka stoff med krepp til. Noen forslag? Synes liksom det ser litt rart ut i en lappeteppe for eksempel, når det plutselig kommer en rute med annen tekstur...

Dette har jeg faktisk noe av fra før, bare i blått. Og nå har jeg to hele sengesett til, i rosa!

Litt blomster og prikker er vel aldri feil?

Kunne forresten tenkt meg hele huset til hun gamle dama...de holdt på å "avvikle" som hun kalte det, og skulle få seg en mindre bolig på et plan på sine gamle dager. En kjempekoselig liten enebolig i en fint område av byen...og mange av møblene kunne jeg tatt med på kjøpet!

Nå må jeg bare sette av litt tid, og få rota fram symaskinen. Har så mange ideer som ikke blir satt ut i livet nå når arbeidsrommet er omgjort til barnerom! Det blir noen harde år før vi får innredet kjelleren slik at jeg får eget hobbyrom igjen.... Kanskje en ekstra motivasjon til å gjøre jordgulvet om til parkettgulv, og murveggene om til tapet? 

Sofaen og strikketøyet kaller!

onsdag 7. september 2011

Når man rydder

Når man rydder finner man ofte noe man hadde glemt at man hadde. Slik er det også når man rydder i bilder. Plutselig finner jeg bilder av ting som er ferdige og klare til å blogges, men så har de ikke kommet ut i offentligheten enda. For eksempel denne vesten som ble strikka i vår en gang.

Oppskrifta er inspirert av nøstebarnvesten, men med min egen vri. 
Syns det er bedre å strikke rundt og rundt, og dermed få minimalt med montering. 
Har strikka en til slik vest i rosa til lillesøster, men den har visst heller ikke blitt blogga. Ikke har jeg bilde av den heller. Men den er helt lik, bare babyrosa.

Fargen på denne vesten kommer best fram på det nederste bildet. Garnet er Lerke, som er halvt om halvt med ull og bomull. Akkurat passe varmt, og utrolig mykt:)

Vesten har enda ikke funnet sin rette eier, så hvis noen er interessert er det bare å skrive en e-post.Den er veldig elastisk, så størrelsen er fra ca 6 mnd (litt ekstra lengde gjør jo ikke noe), og opp til 2 år. Har prøvd den på lille K som snart er 2 år og 5 måneder og det gikk, men den ble litt vel tettsittende.
Pris? 
Omtrent 180 kr tenkte jeg.
Hvis noen vil gjøre en byttehandel er jeg interessert i det også!
Enten i noe annet hjemmelaget, eller stoff, eller retro tapet...skriv en e-post så fikser vi det!

NB! Oppdatering:
Jeg har nå lagt vesten ut for salg i Eplabutikken min, så hvis du er interessert kan du klikke her, så kommer du direkte til vesten:) 

tirsdag 6. september 2011

Rot og ring

Jeg har fått fullstendig rot i alle bloggbildene mine på datamaskinen. Skjønner ikke helt hva som har skjedd, men plutselig er ikke mapper med brukte og ubrukte bilder, håndarbeid og hobby, interiør og lopper der hvor jeg husker at de var.
*sukk*

 Og så har jeg jo fortsatt den millionen med bilder fra i sommer, som fortsatt er en salig blanding av familie- og feriebilder, bilder fra oppussing av rommet til lille K (ja, det nærmer seg slutten og jeg lover det kommer bilder!), og bilder av det jeg har sysla med på håndarbeidsfronten. Kveldens mål er kanskje å få sortert litt? Så får hekling av luftballonger og fly til lille Ks himmelrom vente...


Her er i alle fall et bilde av en ring jeg laga før sommeren og som jeg synes ble så fin:) Liker det stoffet så godt! Det kommer fra tante Solbjørgs kiste med stoffer som jeg var så heldig å få gå gjennom da jeg, lille K og mamma var på besøk hos henne for snart to år siden. 
Herlighet, er det to år siden?? Føles jo som om vi akkurat var der...men lille K var jo bare 5 måneder, og nærmer seg snart 2 ÅR (!!) og 5 måneder, så det stemmer vel.
Mamma, skal vi ta en tur nordover igjen snart?? :)

Nå skal det duppes litt her, for både lillesøster og meg!