lørdag 26. november 2011

Revevotter - oppskrift!

Tusen takk for mange hyggelige kommentarer på revevottene!
Mange lurte på oppskriften, og nå har jeg tatt meg tid til å skrive den ned slik at flere kan få strikket seg slike. Har skrevet etter hukommelsen og det jeg klarte å telle på lille Ks votter, så jeg har ikke strikket gjennom oppskriften slik at den er korrigert for eventuelle feil. Hvis du oppdager noe som ikke stemmer, gi meg gjerne et vink om det:)
De er rimelig kjappe, så kanskje det havner noen under juleteet rundtomkring?

Dersom du bruker oppskrifta mi er det veldig koselig om du sender meg et bilde/link til egen blogg slik at jeg og andre lesere får se:)
Og så må jeg bare understreke at oppskrifta kun er til privat bruk.
Vær grei å ikke strikk for salg eller lignende.


REVEVOTTER

Størrelse 2-4 år.
Pinner nr 5
Garn: 3-tråds strikkegarn fra Rauma (dobbel alpakka eller annet garn i omtrent samme tykkelse fungerer også fint).


Legg opp 30 masker på pinne 5 og strikk 15 omganger vrangbord (1 rett, 1 vrang).
Strikk neste omgang slik: *2 rett sammen, 1 kast* omgangen ut, så har du hull for å tre snor i til slutt.
Strikk 2 omganger rett.

Øk til tommel ved å strikke til det er 1 maske igjen på første pinne, øk så 1 maske og strikk rett ut omgangen. Neste omgang strikker du vanlig, kun rett.
Neste omgang øker du 1 maske på hver side av den maska du øka på slutten av første pinne (= 3 masker ekstra på pinnen til tommelen).
1 omgang rett.
Øk 1 maske på hver side av de tre maskene du allerede har økt (=5 masker ekstra på pinnen).
1 omgang rett.
Nå setter du disse 5 maskene på en tråd/sikkerhetsnål/hjelpepinne og legger opp 5 nye masker på pinnen.
Strikk videre rundt og rundt 12 omganger.

Nå skal du strikke inn de hvite kinnene til reven, og da kan du følge tegningen min under (mørketid og ikke redigeringsprogram = dårlig bilde, men håper du ser og forstår).
Du strikker slik at det blir hvite felter både inni og oppå hånda, altså må mønsteret gjentas to ganger for å komme rundt.


Fellingene har jeg gjort veldig enkle, ved å strikke 2 masker rett sammen i begynnelsen/slutten av pinnene (se på tegningen) annenhver omgang til det er 6 masker igjen, klippe tråden, tre gjennom og feste.

Ører:
Legg opp 8 masker og fell 1 maske i hver side annenhver omgang til det er 2 masker igjen på pinnen.
Du må strikke 2 hvite og 2 orange ører til hver vott. Den orange og den hvite trekanten sys sammen og sys på votten der du vil ha ørene.

Øyne:
Hekle 6 fastmasker om en magisk ring, klipp av tråden og sy øynene på votten. Hvis du vil ha de litt større hekler du bare en omgang med 2 fastmasker i hver fastmaske før du klipper tråden.
Øynene kan også broderes på, eller man kan bruke filt/stoff dersom man ikke vil hekle.

Og så gjør du alt en gang til slik at du har to votter!
Bare husk å strikk den speilvendt slik at du får en høyre og en venstre! Jeg har en tendens til å glemme det... Eneste forskjellen er egentlig at på den pinnen hvor du øker til tommelen strikker du tre pinner rett, og på den fjerde strikker du bare 1 maske før du øker en, og strikker vanlig ut omgangen. Deretter gjør du det samme som på forrige vott, nemlig øker en maske på hver side av den økede masken på annenhver omgang til du har 5 masker i tommelkilen).

Jeg tova to ganger i vaskemaskina på 40 grader med grønnsåpe og en håndduk som selskap, men dette varierer nok noe fra maskin til maskin. Prøv deg fram er det beste rådet jeg kan gi!

Lykke til da!
Og husk at jeg blir veldig glad dersom du gir meg et pip på mariestabell@hotmail.com eller her på bloggen dersom du strikker deg noen revevenner, enten til deg selv eller andre:)

torsdag 10. november 2011

Au, og dobbelt au!

Tilbake etter en fantastisk husmorferie på Strømmen og i Oslo. Det ble mye latter, skravling, vin, god mat, gode venner, litt shopping og mye avslapping. 
Herlig:) 
Føles godt å ladde batteriene uten unger som styrer dagen, og det gikk over all forventning å være borte fra de to søte små. 
Bare bonus at det var godt å komme hjem igjen også da...

Selv om søvnkontoen gikk i overskudd noen dager, er håndarbeidskontoen og utløpet for det kreative på minussiden for tiden. 
Armen min har svikta meg totalt, og blir ikke nevneverdig bedre selv om all strikking og hekling har vært lagt på hylla i over to uker nå.
På tide med en tur til legen kanskje.

Klarer enda ikke lage blogginnlegg uten bilder, så her er noe av det siste jeg strikka. Revevotter til lille K ble en suksess, og de er allerede mye brukt.
Oppdatert: 
Hyggelig at dere likte vottene:) Oppskrifta er fra eget hode, men man kan egentlig bruke hvilken som helst votteoppskrift, og så bare strikke inn noen hvite felter og en svart nese. Ørene strikka jeg som fire trekanter (to orange og to hvite som jeg sydde sammen og sydde på votten), og øynene er hekla.

Litt "pliktstrikk" må også til. En hals til hver av ungene som de kan bruke når de skal sove i barnehagen. Godt med litt ekstra varme i halsen.

Halsene er strikket i rester av Lerke.

Så med hånda i pausemodus ser jeg bare dagene forsvinner fram mot jul, og ingen gaver på lista blir strøket ut. 
Æsj! 
Hadde jo planen klar for så mange, og nå må jeg tenke nytt.
Skal prøve meg på symaskinen når Eirik kommer hjem fra havet igen. 
Det er jo snillere mot hånda enn strikking/hekling, og gir meg muligheten til å produsere noen hjemmelagede julegaver likevel. 
Men hva? 
Må visst litt i tenkeboksen.

Selv om det er litt tidlig ønsker jeg herved alle en god helg!

torsdag 3. november 2011

Himmelrom, sykdom og reise

Det har vært stille tider på bloggen i det siste.
Jeg har jobba, Eirik har vært på havet, ungene har krevd sitt og kveldene har vært for korte og trøtte.
I tillegg har jeg fått kink i ryggen og betennelse i hånda.
Ikke helt min uke føler jeg!

Men tenkte jeg skulle løfte stemninga med å vise fram noen bilder av noe jeg er veldig fornøyd med! Nemlig lille Ks rom!
Det er ikke 100 % ferdig enda, men bra nok til litt virkelighetsblogging. 
Hadde nok ikke egna meg som noen typisk interiørblogger, for jeg har ikke tålmodighet til å style og ordne bare for et bilde. 
Men jammen er det inspirerende å se andre som gjør det!

Her er putene jeg sydde på plass i "himmelrommet", en liten kosekrok vi har bygget der hvor det tidligere var to skjeve og skakke innbygde skap. Det er inni her mine heklede luftballonger og fly skal henge, men de er enda ikke kommet på plass. Og så skal det skuffer med hjul på under benken (som også har et hemmelig rom under madrassen), og skapdører på overskapene.

Fotenden av senga, men den fantastiske tapeten på siden av bokhylla! Fargen på veggen ble til ved at vi tok med en tapetbit til malebutikken og fikk dem til å blande den lyseste blågrønne fargen på "blomstene". En behagelig og dempet farge, samtidig som den gir litt liv til rommet. 
Perfekt:)

Hodeenden av senga. Ikke så mye mer å si om den egentlig. Under senga ser dere de to Malm-kommodene fra Ikea vi har brukt som fundament til senga. Rommet til lille K er knappe 6 kvm, og har ikke skap til klesoppbevaring, så her måtte vi tenke kreativt.

Her sitter jeg på huk i døråpninga og tar bilde, så dere ser at rommet er ikke særlig stort. Men jeg syns vi har utnyttet plassen godt, og lille K er strålende fornøyd! Han nærmest bor på rommet om dagene, og vil ha alle med seg inn dit. Godt at han trives:)
Overgangen fra sprinkelseng til "storguttseng" gikk også knirkefritt. 
Han er så flink den gutten!

Nå skal jeg pakke siste rest i kofferten, for i morgen tidlig setter jeg kursen mot hovedstaden for å besøke min veldig gode venninne (som var medvirkende i lampefesten). Min første husmorferie, og mine første dager borte fra begge ungene. Lille K har jeg vært borte fra kun et døgn før, og lillesøster for bare noen timer... Grugleder meg, men kjenner at det skal bli UTROLIG godt å sove uavbrutt (noe jeg knapt har gjort på 2,5 år), skravle, drikke vin, spise god mat, shoppe (takk mamma for tilskudd i kassen til en fattig hjemmeværende småbarnsmor), dra på Søndagsmarkedet på Blå, dra på loppejakt, sitte uforstyrret på kafé.....kunnne sikkert fortsatt lenge, men det skal jeg spare dere for! 
GLEDER meg i alle fall!!!

Litt synd jeg ikke kan pakke strikke/hekletøy, men kanskje er det en god øvelse i å faktisk bare gjøre én ting av gangen? Eller så får jeg drikke vin med begge henda. 
Eller spise godis og god mat. 
Det blir bra!

God helg til dere (og meg)!