mandag 29. august 2011

Hurtigrutevesten

En av sommerens begivenhenter var bryllupet til min kjære bror Knut og hans kjære Hilde i Bergen. Turen til Bergen gikk med hurtigruta, og med to besteforeldre som gledelig tok turer på dekk og i lekerommet med lille K fikk jeg litt tid til strikking. Det faktum at jeg og lillesøster hadde en bunkers til lugar, uten vinduer og mobildekning, tv eller radio bidro selvfølgelig til at det ble noen timers strikking i dunkel belysning på meg hver kveld mens Oda sov... Restultatet er denne vesten:

Haha! Trodde du jeg ville ligge i ro slik at du kunne knipse? Tro om igjen! 

Hva sier du til dette? Du må jo ha noen action-bilder på bloggen, ikke bare håndarbeid! Vil du ha bilde av vesten foran og mønsteret sier du?

Hva med dette da? Fornøyd?

Hæ? Hva gjør du bak meg? Var det ikke framsiden du skulle ha bilde av??

En noe urolig modell, men dere ser nå resultatet rimelig greit:) Jeg har brukt mønster fra eget hode, men stjernestrikken er lært meg etter beskrivelse fra Pickles. De har flere oppskrifter hvor de bruker denne teknikken, trykk for eksempel her for beskrivelse. Det ser vanskeligere ut enn det er:) Litt knøvlete i begynnelsen, men når man kommer inn i det går det kjempefort! Garnet er Lerke, halvt om halvt med bomull og ull. Passe varmt og utrolig mykt. Anbefales!

Jeg arbeider med å sortere noe som føles som en million bilder fra ferien. Hyggelig å se tilbake, men jammen tar det tid. Spesielt når jeg samtidig arbeider med å etablere et like godt forhold til Mac'en som jeg hadde til min gamle pc...for ikke å snakke om å finne et enkelt og greit bilderedigeringsprogram slik at jeg kan klippe og lime og lage collager igjen. 

Jeg arbeider med saken!

God uke til alle:)

mandag 22. august 2011

For et par dager siden la Lykkelinn inn en kommentar på forrige innlegg om at hun gledet seg til å se hva jeg har laget i sommer. Så utrolig koselig å vite at noen der ute går å lurer på hva jeg har styra med i sommer da:) Og så var det et akkurat passe stikk i den allerede dårlige bloggsamvittigheten min til at det endelig kommer et innlegg fra meg! To måneder siden sist. Tja, man kan vel si at det ble en lengre pause enn jeg hadde trodd...


Dessverre blir det verken feriebilder eller bilder av noe av det jeg har laget i ferien, for alle bildene ligger enda inne på kameraet...ting tar tid! Men det skal ikke ta to måneder før dere får se dem, jeg lover! I dette innlegget blir det heller bilder av en gave jeg laget til ei lita frøken som feira navnefest i juni. Pute og vimpelrekke til hennes nye rom i deres nye leilighet. Hennes lille familie har akkurat flytta til byen igjen etter å ha bodd noen år i Tromsø, og vi er glade for å ha dem tilbake:)


Det har vært en innholdsrik sommer for min lille familie. Vi har vært i Bergen, i Trondheim, på Røros, på Hugla, i Bodø og i ulike transportmidler mellom de ulike stoppestedene. Det kan nevnes bil, fly, tog, buss, hurtigrute og ferge, samt mange kilometer med vandring med barnevogn og/eller bæremeis (lille K) og bæresele (lillesøster). Vi har vært i bryllup og begravelse, vi har ønsket to nye verdensborgere velkommen i vennekretsen, vi har stadig latt oss imponere over lille Ks språkutvikling og ordforråd (ikke mange toåringer som allerede har flere blomster- og fuglearter i vokabularet, og som kan se forskjell på volvo, mercedes, audi, BMV, volvo og citroën!), og fulgt lillesøsters rivende utvikling på alle plan. Vi har vært på byvandring og shopping, på fjelltur med fisking, bading og bærplukking, vi har tilbragt mange timer i hagebenken med kaffekoppen, vi har lekt i sandkasse og i basseng, mata kaniner, høner og lam på nabogården, vi har pussa litt opp, rydda masse, strikka og hekla i ledige stunder, lekt med andre unger, møtt mennesker vi ikke har sett på lenge, møtt noen nye ansikter, Eirik har slutta i en jobb og begynt i en ny, jeg har fått jobb og sagt den fra meg igjen slik at Oda slipper å begynne i barnehage i en alder av knappe åtte måneder, lille K har hatt to måneders ferie fra sin barnehage og hatt et gledelig gjensyn med den...har jeg glemt noe? Ja, helt sikkert! Men vi har hatt en flott ferie sammen, men det er nå en gang litt godt å komme tilbake til hverdagen igjen!


Hverdagen er nå ikke helt den samme gamle heller da, etter at Eirik bytta jobb. Han har begynt å arbeide på havet igjen, noe som innebærer at jeg er alene med ungene annenhver uke. Travelt ja, men også koselig! Og så er det jo godt for ungene å ha Eirik hjemme på heltid annen hver uke også. For min del vil det si en uke med minimalt egentid, og en uke med litt mer tid til meg selv og mine interesser. Bloggingen vil nok også bære litt preg av det...


I skrivende stund er lille K i barnehagen og lillesøster sover i vogna si. Jeg skal ta meg en liten dupp på sofaen jeg også, for der er urolige netter og morgen i 5-6-tida, så det er bare å lade batteriene når man har mulighet:)

Håper dere andre har hatt flotte sommermåneder!  
Det er godt å være tilbake:)