fredag 25. februar 2011

Høy apefaktor!

Jeg sa jo i et tidligere innlegg at det er ganske høy apefaktor her hjemme. To aper ala Kaptein Biff har bosatt seg på sofaryggen, og hele denne uka har vi hatt vår helt egen lille apekatt som vi har levert og henta i barnehagen! Han er jo litt apekatt til vanlig der han løper rundt og klatrer over alt, så når det var karnevalsuke i barnehagen fiksa jeg rett og slett apekostyme til han! Og med sin lille kompis som rekvisitt var kostymet komplett!
Selebukse av stoff fra Panduro og et gammelt sengesett jeg har fått fra mamma.

En body påsydd litt lysebrunt stoff på magen, en hale av brunt bomullsstoff, og setter man dette sammen med ei brun strømpebukse har man en liten apekatt!

Men ingen ape uten ører! Hekla ørene av bomullsgarn, tredde en streng inni slik at de ble stående rett ut, og festa dem på en hårbøyle:)

Og her har vi lille herlige apegutten vår! I barnehagen hadde de ansiktsmaling på mandag, så jeg kjente han jo nesten ikke igjen da han kom inn døra hjemme!

Det ble visst et blogginnlegg til før helga setter inn, så da kan jeg jo ønske alle en strålende helg en gang til!! Vi skal ha halvveis barnefri (lille K skal til Mormor) til i morgen, så det skal bli litt godt med en litt roligere ettermiddag, og spesielt for Eirik å få sove litt lengre enn til 6 i morgen tidlig...

torsdag 24. februar 2011

Onsdagsfunn!

I går var jeg på helsestasjonen på 6-ukerskontroll med lillesøster (alt vel, hun har lagt på seg 1,5 kilo og strekt seg 6 cm siden hun ble født!), og i kjelleren til helsestasjonbygget ligger byens Fretex-butikk. Ethvert helsestasjonsbesøk er derfor etterfulgt av en runde på Fretex, og i går ble det en meget vellykket tur! Først fant jeg denne emaljekaserollen som skal bli en del av lille Ks lekekjøkken etter hvert.


Så vandret jeg bort til kassen, og der har de en kurv stående med babyklær som selges som posesalg. 20 kr pr. pose, og der fant jeg dette herlige babyteppet!


Borte i lekeavdelinga fikk jeg øye på en litt anonym treboks i den ene hylla...


En liten titt under lokket avgjorde saken! Denne blir med hjem uansett!

64 små og fargerike treklosser inneholdt den! Har jo sett sånne klosser på bilder rundt omkring på blogger og syntes de var så fine. Trelekeelsker som jeg er...

Og så dumper denne lille skatten ned på min lokale Fretex-butikk! Her er det både bokstaver og tall, figurer og tegn!

Dagens beste kupp spør du meg! Disse vil nok gi mange fine lekestunder for både lille K og lillesøster (og mammaen) i mange år framover!

Strålende fornøyd med besøket både på helsestasjonen og Fretex!
Nå er det strikkings på planen her hjemme, har en gave som må bli ferdig innen rimelig tid, men som ikke kan blogges før mottageren har fått den.

Ha en knallfin dag videre, og god helg dersom jeg ikke blogger mer før den tid!

tirsdag 22. februar 2011

Søt!


Ja, det er vel ordet jeg har kommet fram til at beskriver denne frøkna best! Hun ble ganske sukkersøt i både farger og uttrykk syns jeg:) Frøkna er, som denne karen, også av rasen ape ala Kaptein Biff, men med en god dæsj av min egen frie fantasi. Hun har fått skjørt istedenfor selebukse, noen søte blondekanter under skjørtet, og sløyfe å på halen og på hodet.


Her skulle hun egentlig ha posert sammen med sin gode venn, men han er med lille K i barnehagen for øyeblikket, som del av karnevalskostyme!


Søta, jeg og lillesøster ønsker alle en strålende dag!

søndag 20. februar 2011

Gammel duk og sengetøy...

...har fått nytt liv som en pung!

Syns fargene og mønsteret er helt herlig! Hadde vært perfekt å sy meg et skjerf av, for det er helt mine farger, men stoffet er litt grovt, så jeg tror ikke det ville bli så behagelig...

Neste bit som skal klippes av duken skal trylles om til en liten vårveske til meg selv.
Men det må bli når jeg har fått kjøkkendøra ut av arbeidsrommet. Den er nemlig også et prosjekt for tiden, bare et strøk maling igjen nå...

Den rommer perfekt nøstene jeg jobber med for tiden.
Målet er å forvandle dem til en ape ala Kaptein Biff til Oda.
Det er altså svært høy apefaktor her i huset for tiden, og det skyldes ikke bare hekleprosjektene...det omfatter også symasin, blått stoff med hvite prikker og et gammelt, gulmønstrete putevar, litt brunt i ulike nyanser, heklenål og fyllvatt!
To be continued (som det heter på godt norsk...)!

Nå skal det hekles litt, for Oda sover. Tror avtalen om rangla fungerte, så nå må jeg holde min del av avtalen, og faktisk begynne på den!

Finfin dag til alle!

fredag 18. februar 2011

I bruk!

For en god stund siden heklet jeg en babyuro til Oda, og som dere ser så er den nå i bruk! Når magen er grei ligger hun gjerne i lekegrinda å snakker med skyen og regndråpene:)


torsdag 17. februar 2011

Æsj!

Heklenåla mi knakk! Så da sitter jeg her, uten heklenål og uten bil. Ute er det sol og fint, men med 7 minusgrader og vind, og minst 1/2 times trilletid hver vei til nærmeste butikk vil jeg ikke trille ut med ei lita ei som er snørrete... Så da står pleddet på stedet hvil for øyeblikket, og jeg får bare smøre meg med tålmodighet og ta en tur til garnbutikken når Eirik kommer hjem fra jobb! Men jeg har jo opp til flere andre prosjekter gående, så arbeidsledig på hekle/strikkefronten er jeg uansett ikke...


Kan jo kanskje vurdere å gjøre litt husarbeid også? Det er fantastisk at sola har kommet tilbake og at jeg har den inn stuevinduene fra klokka er 9 om morgenen, men den lokker også hybelkaninene som har vokst seg store og gode i mørketida fram fra alle kriker og kroker!
Vi får se, først en kopp ammete og litt mat.
Uten mat og drikke...osv.



søndag 13. februar 2011

Tillykke med dagen!

Ønsker alle mødre (og spesielt mamma'n min!) en fortreffelig morsdag! Håper dere får en koselig dag sammen med deres kjære! Her fikk jeg kaffe fra rykende fersk mummimammakopp i anledning dagen, og Eiriks nybakte, knallgode brownies til frokost. Og ikke nok med det, pakke fikk jeg også! Innholdet får dere se en annen dag når jeg skal vise fram bildeveggen vi endelig fikk opp i går:) Nå skal vi straks en tur til svigers, og så kommer mamma og pappa hit på kaffe etter middag. Koselig:)

Friske tulipaner har jeg også i stua, riktignok henta jeg dem selv i butikken, men Eirik betalte så det er vel morsdagsblomster da? Fine er de i alle fall!


lørdag 12. februar 2011

Award!


Nå er det over en måned siden jeg fikk en hyggelig award fra Snertne sneller og små nøster og endelig har jeg tatt meg tid til å sette meg ned å finne og skrive ned tre ting jeg liker å gjøre (som var utfordringa). Så da får jeg begynne...

1. Jeg liker å være kreativ med hendene!! Enten det er med garn og pinner/heklenål, tegning, maling, interiør, stoff, saks og tråd, streng, perler, leire, trearbeid eller kamera. Her på bloggen har det blitt vist fram mest av det jeg lager av garn og pinner/heklenål, og det er av den enkle grunn at etter at jeg ble mor er det det som er lettest å få tid til. Det er lett å legge fra seg når man må sprette opp av sofaen av en eller annen grunn, og det er lett å begynne på igjen når man har tre minutter til overs. Men jeg savner virkelig å ha tid til de andre hobbyene mine, spesielt tegning/maling...men det krever litt mer. Jeg har sendt søknad om noen ekstra kreatimer i døgnet, men det er visst veldig lang behandlingstid....

2. Jeg liker å være ute!! Ut på tur, aldri sur:) Jeg er oppvokst på en øy i havgapet med nærhet til naturen, og det har fulgt meg videre. Jeg er kjempeglad i å være ute, enten sola skinner og man kan gå i lette klær, eller vinden uler og man pakker seg inn for å gå ned på bergene å se på "båra som bryt" (bølgene som bryter, for dem som ikke er helt inne i nordnorsk dialekt;). Nå for tiden er det mest ut i gata å leke i snøen sammen med lille K, men etter hvert som barna vokser til blir det lettere å ta lengre turer over lengre tid. For ikke å snakke om når jeg igjen skal få tid til å kjøre på telemarkski....

3. Jeg liker å være på Hugla. Det er mitt lille paradis på jord hvor jeg har tilbragt alle ferier så lenge jeg kan huske. Et gammelt nordlandshus med tun og fjøs, lavt under taket og fyr i ovnen, naust i fjæra og båt på havet. Kan man ha det bedre? Gården ble bygget av min oldefar Teodor og nå er det pappa som eier og tar vare på husene, og vi hjelper til så godt vi kan. Han brenner for det gamle og alt er holdt i gammel stil slik det var når det ble bygget i 1905. Det meste av møbler og inventar er også gammelt, så noen ganger får man litt følelsen av å bo i et museum:) Nå har jeg rast gjennom noen mapper på datamaskinen for å finne noen bilder å vise dere slik at dere kan se hvor vakker det er der, så her kommer de:

En herlig sommerkveld vi hadde vært på besøk i naustet til tante og onkel. Båten dere ser er nordlandsbåten vår, "Tuva".
Utsikt mot havet med månen som såvidt titter fram en lys sommerkveld.

Hus og hage, ripsbusker og dusj! Ja, vi har bare dusj i hagen (og bare utedo), for inne er det ikke bad siden huset er bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Nede til venstre på husveggen ser dere leveggen (som ikke er malt) og dusjen på veggen ved siden av vinduet. Her dusjer vi, sommer som vinter, og det er bare herlig!! Heldigvis har vi ingen naboer på den siden av huset...

Tunet og fjøsen (med pappa på taket)!

Det ble kveldens innlegg fra denne kanten, og dere har fått vite litt mer om meg! Nå skal jeg jo egentlig sende utfordringa videre til tre nye bloggere, og jeg har valgt meg disse tre:

Milla med dilla - min barndomsvenninne fra den forblåste øya, fersk blogger og jeg tror hun har funnet hemmeligheten til de ekstra timene i døgnet, for jammen får hun gjort mye med hus og hjem, barn og hobby!

Kaptein Biff - herlig hekleblogg med haugevis av god inspirasjon, og en flott nettbutikk hvor man får kjøpt både ferdighekla ting, oppskrifter og rangledeler.

lille hottentott - flott og variert blogg med farger, inspirasjon og gode ideer!

Da gjenstår det bare å si tusen takk til den snertne snella som gav meg denne awarden og ønske alle en flott lørdagskveld!
 En ekstra hilsen til alle mammaer som titter innom - ha en strålende morsdag i morgen!!




fredag 11. februar 2011

Fargerik

Jeg har fått pakke fra Pickles! En riktig fargerik en. Slo til på salget de hadde på alpakkagarn og bestemte meg for å sette i gang med et prosjekt jeg har hatt lyst til lenge, men som krever mye garn, nemlig et pledd! Pickles har utrolig mange fine farger i sitt garnsortement, så her blir det alle regnbuens fager og oldemorsstriper! Sola er endelig tilbake her oppe i nord, derfor får dere bilde av de herlige solfargene jeg begynte med. Pleddet vokser stadig og er et greit prosjekt å holde på med når jeg ikke har så mye håndarbeidstid om dagene. Det vokser sakte, men sikkert. I tillegg er det greit å slippe å telle eller være redd for å miste masker når jeg plutselig må slippe det jeg har i hendene for å trøste barn, tørke opp gris eller leke med lille K.

Her ser dere resten av fargene som skal være på pleddet. Det er motiverende å se hvordan det vokser og hvor fint fargene spiller sammen etter hvert som jeg hekler.
Fortsettelse følger....!

Gooood helg!!

mandag 7. februar 2011

Ettertenksom

Ja, det ble en ettertenksom liten fyr dette her. Hodet litt på skakke og et lurt smil. Han er nok en kar som er til å stole på, som kommer med lure kommentarer og alltid har en myk klem på lur. Det tror jeg:) Lille K tok han inn i varmen med en gang i alle fall, og det var et stort smil i ansiktet hans da han fikk den, mens han sa "min" med en slik overbevisning at det er liten tvil om hvem som er eieren her! Det ble en suksess og når lille K er fornøyd, da er mammaen fornøyd. Nå har jeg begynt på en til lillesøster også, kan jo ikke gjøre forskjell vettu;)


Randi spurte etter mønsteret, og det har jeg kjøpt hos en medblogger som har den herlige bloggen Kaptein Biff. Den er verdt et besøk, hun hekler utrolig mye fint! I eplabutikken hennes får man kjøpt mønsteret til apa, herlige rangler eller rangledeler dersom man vil lage rangler selv. Også verdt et besøk! Jeg har kjøpt inn rangledeler selv, så hvis jeg får inngått en grei avtale med Oda om at hun sover litt for seg selv og ikke alltid oppå meg, kommer det noen rangler her på bloggen etter hvert! Må jo være en grei deal at hun får den første rangla jeg produserer, eller hva? Får høre hva hun sier...

En flott uke ønskes herfra!

torsdag 3. februar 2011

Tre ting på en gang!

I går var jeg så heldig at postmannen utfordra sjebnen på holka her i gata for å levere hele tre (!) pakker til meg (eller, to av dem var vel egentlig til Oda da...). Den første var fra lille hottentott som jeg var så heldig å få kjøpe et par meter av den fine tapeten Dotty fra Ferm Living av. Lille Ks rom (som han kanskje må dele med Oda om et års tid...) er jo et evig prosjekt her i huset, og det går ikke akkurat raskere nå når vi er tobarnsforeldre og døgnet har fått enda færre timer! Men en dag blir det ferdig, med lesekrok, puter, leker, tapet og farger!


Pakke nummer to var fra Randi, en venninne fra folkehøgskolen, som hadde hekla kjole til Oda! Kjempefin var den Randi!! Tusen takk:) I tillegg var det med en fin selebukse i myk cordfløyel, en body og en kjempefin kjole, men disse rakk jeg ikke å ta bilde av før de havna i vaskemaskina. Og en liten elefant var det forresten også, med Odas navn under foten!


Tredje pakke var fra Anne-M som jeg studerte sammen med i Trondeim. Hun har blitt en kløpper på symaskina mens hun har vært hjemme i permisjon med sønnen sin, og en kjempefin smekke i voksdukstoff har hun laga til Oda. Den blir nok kjekk når grøten begynner å fly veggimellom om noen måneder....! Tuuusen takk til deg også!! Også her var det med en liten elefant (tror mange har fått med seg at jeg har en ting for elefanter...), denne gang i form av en hånddukke. Lille K kapra den i det øyeblikket den kom ut av papiret...


Nå skal jeg snart i gang med å lage middag til en hel gjeng! I dag skal et vennepar av oss og deres to barn komme å spise middag hos oss. På menyen står hjemmelaga kyllingburger med tilbehør! Ellers foregår blogginga stående ved kjøkkenbenken for tida. Oda er fortsatt plaga med magen, så hun har grodd fast i meg og vil helst ha bevegelse hele tiden. Jeg takker til den som oppfant bæresela slik at jeg noen ganger kan ha begge hendene fri, for eksempel til å skrive blogginnlegg!

God helg alle hyggelige besøkende!!
Jeg er ikke helt forsvunnet i ammetåka og tror det er fredag i dag altså, men det kommer nok ikke flere innlegg her før helga, så da må jeg benytte sjansen;)


PS: Her er en liten sniktitt på siste prosjekt! Ferdig resultat kommer snart, for nå er jeg nemlig ferdig med alle delene og må bare montere...