onsdag 27. oktober 2010

Garn på loppis


Onsdag er loppemarkeddag her i byen. Dessverre er det ikke så ofte jeg har tid til å stikke innom, men etter å ha spist middag hos mamma og pappa i dag ble det en svipptur innom på tur hjem! Ikke så mye å finne egentlig, men jeg kom hjem med ti mer eller mindre hele nøster med Muskat bomullsgarn til den nette sum av 30 kr. Med tanke på at hvert nøste koster 25 kr på Husfliden sier jeg meg fornøyd med det kjøpet:) Er akkurat det garnet jeg bruker når jeg hekler smokkesnorer, rangler og andre små figurer. Så når jeg bare blir ferdig med hentesettet til lillesøster blir det kanskje litt hekling igjen:) Når kommer egentlig de ekstra timene i døgnet? De som er avsatt til kreative sysler og håndarbeid? Jeg bare lurer...





tirsdag 26. oktober 2010

Stemningsbilde


Dette holder jeg på med i kveld. Konsentrerer meg om å drikke en kopp god te, spise litt sjokolade, og strikke videre på jakken til lillesøster i magen. Noen ganger føles det som veldig fornuftig bruk av en tirsdagskveld! Spesielt når koppen jeg har er så fin:) Den fikk jeg av mine tre gode venninner og lille Erlend som var på besøk i helga. Vi hadde en superkoselig helg! Fullt hus og stormende jubel:) Lille K snakker enda om han "Ææælen" hver gang han skal sitte i stolen sin... Takk for noen fine dager Anne-Marta, Erlend, Kjersti og Guro! Håper det ikke blir så lenge til neste gang! Jeg og lillesøster får satse på en vårtur til Trondheim;) 

Og så er buksa til lillesøster ferdig! Egentlig begynner det å bli en stund siden, men det tar tid å få tatt bilder når lyset forsvinner så fort her nord, få lagt dem inn på datamaskinen og skrevet innlegg...spesielt når det stadig er 1000 andre ting som krever oppmerksomhet! Men her er den i alle fall:

Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Det begynte som "Sparkebukse med fot" fra boka Strikk til nøstebarn, men man kan vel ikke si at jeg fulgte oppskriften... Jeg ville strikke den i tynn alpakka og med tynnere pinner enn det står i oppskrifta (pinner 2,5), og oppdaget fort at bærestykket ble veldig smalt. Derfor måtte jeg legge opp ekstra masker under armene og buksa fikk en helt annen form enn den i boka. Jeg strikket heller ikke fot på buksa, men en bred kant i rillestrikk slik at hun kan bruke den lengre. Knappene er treknapper jeg hadde liggende i skuffa.

Jeg har endelig klart å bestemme meg for hvilken jakke jeg skal strikke, og også den er hentet fra boka Strikk til nøstebarn. Den heter faktisk "Hentesett: Jakke, lue og sokkar", men jeg skal lage bare jakka. Her bruker jeg også alpakka og pinner 2,5, og det tar en eeevighet å strikke perlestrikk...bra jeg enda har 9 uker igjen! :)

Ha en fin kveld da dere!

fredag 8. oktober 2010

Helgeblogger

Ja, det er visst det jeg har blitt. I hverdagen er det så mye annet som krever tid og oppmerksomhet, så bloggen har kommet litt i skyggen av alt annet siden i sommer. Kanskje blir det en oppsving igjen når jeg skal være hjemme i permisjon fra desember...?


For tiden flyr altså! Nå har jeg under 12 uker igjen av svangerskapet, og bare 8 hele arbeidsuker igjen før permisjonen starter. Jeg som akkurat har begynt å jobbe igjen! Men det kommer til å bli utrolig koselig og vi gleder oss stort til å møte lillesøster i magen:) Buksa hennes begynner å ta form, bare 8 cm igjen på den ene foten, festing av tråder og sying av knapper, så er den klar (Kanskje tar jeg helt av og kommer det et innlegg nr 2 denne helga?!). Så er det jakke på programmet, men har ikke helt bestemt meg for hvilken modell jeg skal strikke enda...vil ha den enkel og ensfarget, evt med den brune fra buksa og off-white. Etter det blir det lue, votter og lester av restegarnet!

Sånn bortsett fra strikking av småklær har jeg laget noen bursdagsgaver og rangler til små nye verdensborgere. Dessverre har jeg vært for dårlig til å ta bilder, men her er en som skal til lille Ks helt ferske tremenning i Bergen!

Med et lite streif av høstsol på...

Nå er det tilbake til strikkepinnene og gullrekka på tv!

God helg godtfolk:)
♥

mandag 4. oktober 2010

Nydelig høstvær

Jeg skal ikke legge skjul på at sommeren her i nord var en aldri så liten skuffelse når man snakker om vær og sommertemperaturer (noe forrige innlegg viser, siden det måtte bli september før noen av jordbærne ble modne...). Forsåvidt mye fint vær, men med temperaturer som skjelden snek seg over 20 grader var det ikke mange av sommerklærne som fikk lufta seg likevel. Men høsten i år, den har vært fantastisk! De siste dagene har vi lest nesten 15 grader på gradestokken, og med strålende sol har man jo kunnet droppe jakken på tur ut døra! Rart å tenke på at på denne tiden i fjor hadde vi allerede hatt det første snøfallet...

Det ble ikke så mye fisk på oss, men en fin ettermiddag ble det definitivt!

Et av naturens kunstverk.


En liten flokk med niser kom svømmende forbi et lite stykke fra land. Den store broa som vi ser på andre siden av fjorden går over Saltstraumen, verdens sterkeste malstraum.

Utsikten vår har jeg jo vist fram før, men her kommer den igjen, tatt fra fjæra denne gangen. Og ja, det er nysnø i fjellene til tross for varmt og fint vær i lavlandet.

På den kreative fronten er det ikke mye nytt å melde. Jeg strikker videre på ullbuksa til lillesøster, og med noen ekstra masker under armene ser det ut som den kan bli passelig også, til tross for tynne pinner og en aldri så liten feilvurdering. Ellers har pappaen i huset vært ute å reist på kurs og på ekstrajobb på hurtigbåt, så jeg har vært gressenke og alene med lille K. Selvfølgelig ble det feber, snørr og gørr, med tilhørende våkenetter og utålmodige innedager for en liten gutt med stort aktivitetsnivå. Så nå er mamma sliten og håper vi er ferdige med sykdom og uro på natta for en stund!

Til slutt noen stemningsbilder fra en liten fisketur i nabolaget. Vi er jo så heldige å ha havet bare noen hundre meter fra huset, og det er herlig å tusle ned dit på ettermiddagen for litt frisk havluft og siste rest av sol.

Denne uka er det bare tre dager på jobb, så har jeg høstferie på torsdag og fredag. Skal bli godt med et par rolige dager, selv om jeg fortsatt må opp kl 6 med lille K... Det er planleggingsdager i barnehagen akkurat de dagene jeg har ferie, så da blir det jeg og han som styrer huset her hjemme! Vi håper bare været holder seg slik at vi kan bruke dagene ute i frisk luft:)



En fin uke ønskes til dere alle